用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 祟真幾時有結果通知?
樓主: kc_united
go

祟真幾時有結果通知?   [複製鏈接]

回覆:HelicopterDad 的帖子

28/9 個晚and 之前係校內升小講座時校長都強調話自己幼園生有優先,重話歡迎家長寫信比佢(以示誠意我估)

成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

回覆:sthnothing 的帖子

14 working days, 扣返1,2 號同sat 、sun ,應該係最遲下星期一22號會收到信?你地小朋友是讀祟幼嗎?

成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

回覆:CERISE 的帖子

係係貧民區,樓下SFA, 附近英華、SMC 都係la, 遠d既good hope 都係彩虹、彩雲、坪石村上,so what? 你想係呢幾間學校搵一個半個貧民生都難!

回覆:fishsze 的帖子

非崇幼生已收到acceptance letters ? 有無聽聞有人收waiting or rejected 信?

little_yolky  咁傷心, 唔會上嚟講了。  發表於 12-10-17 10:56

回覆:Peg_Peg 的帖子

收到reject or waiting 到吾好失望,有好多例子係二線吾收反而一線收ga! 重好好多排彩黎緊

引用:Quote:原帖由+tgrm+於+12-10-18+發表消息稱

原帖由 Ernest爸爸 於 12-10-18 發表
好奇怪?自己友應該有優勢,情况是相反. 别人的飯比自己好
對,好多自己友都吾收!小朋友重係教徒,係k2 在校內評估全獲三角形(即至高級)的,又獲乖乖獎、家長義工獎等都waiting !偏偏收出面成績、面試更好的學生!重話自己係基督教學校,信、望、愛以愛為大的學校!愛我地既小朋友就吾會一手裁培佢後飛起佢!中學如程度追吾上out 出去程度易d既、適合既學校好正常,但小朋友只係五歲就咁一手飛起佢、真過份!培正、培道、真光、民生呢d一級基督教學校都保證全收自己幼園生、祟小最衰!前幾年無人乜選佢佢係人都收,而家就吊高黎賣。不過,話雖如此,我也好感恩小孩得在崇幼過了一個愉快的童年,我相信天父自有他的安排和美意,只是對祟x這類掛羊頭賣狗肉的辦學團體不滿!

cctung  禮賢, 宣幼也不保證的.  發表於 12-10-20 23:15
LuLuKiuKiu  民生不是保證全收自己幼園生! 唔收你個小朋友可能學校走寶呢?!  發表於 12-10-19 14:08

回覆:HelicopterDad 的帖子

自行報,收左你重去註冊,而崇小收你你又註冊左佢先會知.and 我一早已寫信比校長以表誠意

回覆:祟真幾時有結果通知?

Ernest 爸爸,I guess other outsiders parents may not understand how we feel at this moment ! 比母校飛起個感覺係好似阿媽話好愛個仔,而家話吾愛佢,但收養另一個仔去愛!我自行有25分,但都一早寫信話明祟小收我仔仔吾會註冊! 我地重係家長義工,成日入崇幼幫手,對學校忠心,無搞事,小朋友評估全攞三角形,唯一係吾夠出面小朋友叻,我無刻意去谷小朋友,無咩Cambridge 盾、公開比賽,一心讀基督教愉快學校。

carolmum  我都係祟幼生, 你試吓求位啦!校長應該想試誠意吧~~~如果你咁有誠意, 一定打動到她!!!!!  發表於 12-10-19 23:36
‹ 上一主題|下一主題