用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園 vs HKPS
go

學之園 vs HKPS [複製鏈接]

Tata83

Take HKPS as your son is boy and HKPS have good relations for boys in getting to DBS

原帖由 TaTa83 於 09-1-6 15:13 發表
我仔仔係0612超細b, 依家有兩間學校offer, 想請大家俾d意見, 謝謝~

1) 學之園 - 收左pm class (k1), 另二月會插班讀n1
2) HKPS -  收左am class (playgroup=n1)

兩間學校都係所以兩文三語為主, 依家涉及到大細仔問 ...

呀女都係考到LH
可能跟你地做同學
如果你讀LH的話

原帖由 TaTa83 於 09-1-7 16:04 發表

同你一樣呀, 都係0係Hampton Loft, 兩間都係要星期六一點前register, pm class對我黎講都唔係最大問題, 如果間學校我係鐘意既我都會照讀, 只係唔知俾佢做大仔or細仔好, 唉.... ...

K1
LH 係我心水
係另一個THREAD 有人UPDATE 話HKPS 有13 個男仔2ND IN DBS

原帖由 TaTa83 於 09-1-7 23:09 發表

咦,你女女係讀n1定k1呀?Anyway, c6都決定左會返LH n1 lor~

TATA83

個人認為做細仔(呀女都係0612) 真係會好不著數
學校都會先考慮大仔
even 讀到都唔一定好
成日都會比大仔head住
一定會無咁自信
自信心同認同都好緊要

係0612
有見過都唔奇呀
不過好少出席GATHERING
只係去過
一個BIRTHDAY PARTY
你比個仔返吓N1 再決定LOR

原帖由 TaTa83 於 09-1-8 09:47 發表

無錯呀, 尤其我個係仔添,尋晚再同c6傾, 初步都會俾呀仔做大仔, 係佢既決定, 我仲係1516~

Btw, 我其實知你係0612架, 但又唔係好肯定, 我仲好似曾經係0612 d gathering度見過你tim, 唔知我有無搞錯到呢? 哈哈哈~ ...
‹ 上一主題|下一主題