用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 男仔聖若瑟(kwun tong)同德雅点選擇好?
go

男仔聖若瑟(kwun tong)同德雅点選擇好? [複製鏈接]

德雅收咗小兒,而家都係得呢間offer。睇過其他BKmama對德雅的comment都係正面多,不過缺點就係直屬中學係女校,所以女多男少,我都係驚陰多陽少,形成女權當道,對小兒心智或多或少會有影響?請問有冇過來人可以分享下?謝!

小兒可謂同聖若瑟無緣,面試當日正正病咗,無去到失咗個机會

唉!我就係驚佢會係你所講咁而唔開心,阿仔平時好仲意同返男仔玩,佢會同佢哋玩槍、玩超人、講點砌lego等玩意,反而以前都會同女仔玩,而家真係少咗好多,怕佢入咗德雅會唔適應。不過我就喜歡佢哋的小班教學和校風純樸,面試時老師比我印像係好有愛心和關心小朋友,我見佢哋會好主動撩阿仔講野,應該對男仔會留意多D。

都唔知係咪天意弄人,我幫阿仔報咗6間學校,其中3間係男校(dbs,YM and st,joe),dbs預咗陪跑,最心儀的YM面試時阿仔又病緊,所以去到又牛牛哋,st.joe就直程病到無去到!唔知神想比咩指示我呢?

原帖由 nicolemummy 於 10-11-23 22:28 發表
無話影響心智, 但佢唔開心囉.
小兒在女小學的附屬幼稚園3年, 其實無咩野; 不過問佢有無朋友, 從未答過. 今年暑假, 去左課外活動, 識到其他男小朋友, D男小朋友高聲同佢打招呼, 又同佢玩鎗, 佢覺得好開心. 同我講佢有 ...

dlmcdlcl,多謝你的意見,我今日打電話去st.joe要求給面試機會,留咗個人資料,現在等緊佢哋回覆。
‹ 上一主題|下一主題