用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Bambino Montessori Home 寶貝蒙特梭利之家
樓主: cyan_yan
go

Bambino Montessori Home 寶貝蒙特梭利之家 [複製鏈接]

其實佢地最細係由12M開始的. 我有個FRIEND個女未夠12M都一早已經上緊TIM.

HI CYAN_YAN:

係呀! 佢地最細個組係由12M開始架…我係個到都見到有D小B喎. 你可以等你小朋友大D去試下堂囉, 同埋你有工人可以放心帶到上堂. 仲有MS ELLEN宜加好似教小B為主.  我都係排除萬難先可以安排到個女帶到上堂……因車程來回都要2Hrs, 我覺得佢地D MISS真係好有心機教d小朋友 (其實真係小D愛心同耐性都唔得), 加上我個女上得又開心….同埋最緊要睇到我個女有進步學到野eg. 自理能力&專注力同英語溝通…. 所以我都會比我個女係到讀落去…..起碼比起之前返嘅PG真係睇到有唔同仲有好過係屋企"無所事事".  ^V^

回復 kwansara 的帖子

禁請問上課形式是否差唔多呢???

我星期六都有去聽, 仲見到藝人"陳自瑤"都有去聽tim

咪臣 發表於 12-2-16 11:20
我自己個仔就去了Childrenworks嘅Little Montessorian 及 Discovery Montessori School (Central), 雖然係C ...

HI 咪臣:

我想問你個仔E加幾大呀??

回復 moominchan 的帖子

我個女係返Bambino Montessori全英語大仔班嗰邊架, 我覺得D MISS真係好好架 , 尢期MS RONNIE, 我個女都好鍾意佢, 佢對D小朋友真係好有愛心同耐性, 因我個女比較慢熱同怕羞 ,所以真係小D耐性都攬呀女唔惦.  而我個女初頭返時(18個月大時) 都係跟 MS ELLEN架, 後來就轉左大仔班就開始跟MS RONNIE啦.  

moominchan 發表於 12-7-5 20:21
請問有冇人返Bambino Montessori係全英語嗰邊呀? 我問個職員,佢話Ms Ellen 唔會出現係全英語班房, 咁有冇人 ...
仲有佢地有得試堂你可以去下....睇下啱唔啱你

chaap 發表於 12-8-23 00:28
I like Bambino Montessori. Ms Ronnie is very nice and my boy likes her a lot. She is very caring. My ...

我個女都成日話佢D工作好靚, 仲帶EE入房參觀佢D作品.

回覆:vivian-chy 的帖子

我女女宜家返緊N班,巳經冇返啦,好可惜時間上真係安排唔到,其實我真係好想比佢繼續返。
以我所知Bambino宜家冇再分大細仔班,佢地開始左混齡啦,仲有你可以打電話去Bambino了解下及佢地可以安排比家長visit架,不過聽D家長講宜家visit 都要waiting。想問下你小朋友幾大呢?

‹ 上一主題|下一主題