用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望學校 (幼稚園) welcome all 2010/11 K1 ^^
樓主: sin_928
go

welcome all 2010/11 K1 ^^ [複製鏈接]

SORRY, 我已經唔記得我個囡係咩班, 只記得係PM CLASS, 請多多指教, 囡囡都會坐校車, 我地住長沙灣.

請問你地有冇學校 updated 消息?

見到其他留言講幼稚園不太足夠校車, 有機會冇得坐 or 路線有限, 不知是否真的?

k1 係6月1日, 時間由學校訂的.

原帖由 sin_928 於 10-4-22 13:20 發表
打左去學校問lu, 五月中前會收到信,分別安排唔同班別既家長在六月一號至三號,是但一日參觀校學,訂校服、校車等!好開心,好期待呀! ^^

囡囡係下幼愛, 6月1日, 11:30-12:30
帶埋小朋友去, 因為要度身訂校服。

welcome

mum0724   上幼信
flowermumy上幼信
Mollymama  上幼信
embfamily    上幼信
princess_sumyin上幼信

CTWCHOW    上幼愛
6321             上幼愛
kenyuenkk     上幼愛

luilui007        下幼愛
ammc            下幼愛.
babychin        下幼愛.

Monkey媽媽    下幼信

littlepa            下幼望.
Dingdingba      下幼望

請問你們是否需要坐校車 ? 昨天睇左校車路線表, 當中屋企附近沒有上落點, 最近的上落點, 都要坐bus 3個站, 問了校車的人, 他們說如果冇其他小朋友一起坐, 他們是不特別安排路線的, 點算 ??

唔通每天番學放學, 要先坐bus 3個站, 之後, 再轉校車. 工人姐姐十下十下, 又唔放心, 可以點 ????

沙田東線, 愉翠園巴士總站外, $1050

原帖由 angelacyn 於 10-6-2 13:05 發表
請問知唔知道沙田愉翠有無站ar? Thanks!

我住近長沙灣 mtr, 但校車只係去美孚及荔枝角的大屋苑, 現報左名俾埋車費, 等佢地安唔安排到 .....

原帖由 mimimomo6 於 10-6-2 14:17 發表

你住邊區呀...我見佢 list 好多地方都 cover 到呵

我知道唔 guarantee 的消息, 都唔開心, 我唸好多家長都同我一樣, 係唸著一條龍升 primary, 先入 gh kg (一間甘新, 甘亂的kg)。

sin_928
of course Scared Heart, 唔理 gh 是否guarantee 直升, 起碼 kg 都 run 左一段時間, 唔似 gh 甘亂.

‹ 上一主題|下一主題