用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真幼稚園家長分享站-Part 3
樓主: 跳跳虎
go

大埔道崇真幼稚園家長分享站-Part 3 [複製鏈接]

Re: 大埔道崇真幼稚園家長分享站-Part 3

wyl 寫道:
Jennie,

我估可能呢個星期五會派memo通知小朋友升邊班, 班主任就真係未知架, 註冊唔駛再搞, 你之前應該交左留位費就係架啦!

WYL>>咁K2 係咪唔駛再同佢返學呀啦?? 係咪佢自己1/9 搭校車返??   

一家三口>>THX. 咁都好, 有幾個同班都開心D.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

一家三口>>我係怕又要請假咋.....

一家三口 寫道:
咁K2 係咪唔駛再同佢返學呀啦?? 係咪佢自己1/9 搭校車返??   

係呀!9月1日照舊上車便可.     
唔駛再同小朋友返學啦!   大個囡啦! 佢已經係地膽o黎啦!
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

一家三口>>你帶埋阿女去o羅評估呀?? o個日係咪好玩呢??

一家三口 寫道:
jennie > 係呀! 有時唔想姐姐帶2個小朋友, 妳約o左幾點呀? 睇o下撞唔撞到, 我是9時半!

你咁早o既, 我係十點十分, 唔知今次會唔會要等好耐呢....    不過我都會早少少返去比阿女玩, 因為見完老C, 我要帶阿女去油麻地跳BALLET 呀. 不如你見完落操場撞O下呀!

兒童思考訓練營>>好似係資優訓練o黎, 但逢星期四下午上堂呀....所以我無報.

朱may may>>呢張係6月中/尾派呀!!係咪又係下午班唔派呢??

yy13 寫道:
all

想問下...早前有張通告係報兒童思考訓練營.

有無人報過

學d乜野

朱MayMay 寫道:
[quote]
Mrs.Yellow 寫道:
朱may may>>可能等於之前親手派那張!!

yy13>>學d乜野:六頂帽思考訓練

我連親手派個張都無 ?講咩呀? 但她明明 ....又 ....差勁 [/quote]

內聯網應該有呢張呀!!

朱MayMay 寫道:
Jennie :

真的唔該哂你, 要在小學通告處才找到, 但幼稚園無,
因呀仔出年讀全日, 有機會讀ma  
雖然 .... :evil:

喔!! 幼稚園部d 通告都未update!!!! 小學o個邊都有呀(PKG360607兒童思考訓練營dated 26/6/06)!!

學校d 行政佢地覺得好忙, 都唔會理下年係咪讀上定下午定全日啦.....

lamchu>>我個老c 唔係咁講, 佢話係響屋企接o左上校車, 然後直接去理大啦!!      但諗諗o下, 自己都會去, 咪想自己送佢去就算....

請問明天畢業禮可否拍照/ 睇dv 呀??   

ConnieBaby219 寫道:

我怕到時見到女兒上台領獎會
如果大家見到我喊請不要見怪     

CONNIE>>話事話我都驚呀!!!     

一家三口/ connie/ mamamui>>>今日去o左國際商場睇過, 之前話你地知個泊車優惠係星期六/日及公眾假期, 平日係消費$200/free 1hr. $400/2hrs(時租$17/hr).  咁我估泊kcrc 會近d(好似$18/hr).   

原來畢業典禮仲多人過聖誕佈道會.......一早就無晒位, 仲要開埋上面, 但程序太長, 我自己都有d 唔耐煩, k3 d 小朋友要坐咁耐都無扭真係值得一讚.

雖然小女o羅獎, 但太遠乜都睇唔到, 最衰就係出面幫佢地影時, 阿女係咁望住我又唔望鏡...激c :evil:  :evil: .....

snoopy>>乜咁快知邊個做班主任?? 我都好想快d 知呀!!   

一家三口>>琴日見到你真好.....但乜你咁後生呀! 搞到我好似老人家咁...   

跳跳虎>>個個都係咁....所以我都唔係好影到阿女o羅獎, 好彩隔離班個朋友仔幫我影到....      , 其實學校影得好的話, 我地就唔駛咁辛苦.

話時話, 懇親會得一個負責影相, o個個人又辛苦, 好多精彩野都可能miss o左, 其實一個響台上影, 一個響台下影就very good!!! 不過世事無咁理想.

lam's-mother 寫道:
Jennie,

你囡囡係咪低信班呀? 如我無收錯風, 班主任應該係廖老師

真的嗎??!!!     

lam lam係咪又係下午班??  

snoopy>>我女今年幼班個許老c 都係我地家長同小朋友都好好好鍾意o既老c......唔豬點解崇真d 許老c 特別受小朋友鍾意....所以都有d 唔捨得.   

一家三口>>見你女d 相真係想像唔到你個樣...但真係有d唔多似, 大女係咪似daddy??    其實我同阿女一個樣, 我餅成日話唔會走失.    係阿女無我咁豬樣o者.     乜你畢業禮坐尾2行??! 我坐左邊尾4行喎....

mylee>>入來讀之前都知admin 問題, 不過都無法, 最緊要係比o左學費唔好當無比就得啦.....因為我無hsbc a/c, 所以只好每個月開票交回學校.  
‹ 上一主題|下一主題