用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 學之園幼稚園 青衣學之園PNB同學仔入黎傾下計
go

青衣學之園PNB同學仔入黎傾下計 [複製鏈接]

原帖由 puffpuff 於 10-8-13 23:52 發表
今日好高興見到女兒PNB班所有既同班同學同家長,今日時間緊湊大家都忙於照顧小朋友,冇咩時間交流一下,希望將來多啲機會大家傾下計。

今日返到屋企,好努力睇左好多張既學校通告,其中一張係問會唔會購買學校講故事既圖書同P ...

各位媽媽你哋好呀....吓點解我揾唔到張單??今日接阿女放學見到啲小朋友喊得好淒涼,我都眼濕濕呀...希望佢哋同我個女都可以好快適應啦

原帖由 一一一 於 10-10-11 13:48 發表

我個囡係yammy,佢成日在家扮上課,成日不停講d同學仔名,有時又會多2個,所以返學時又或者睇相時佢會指比我睇介紹我識,佢地真係好可愛的!

各位媽咪你哋好呀...我個女都係讀PNB,好開心佢好鐘意間學校又結識都好多同學,我已經從學校嘅相片認識到你哋嘅小朋友.sofar 我覺得啲老師都好有愛心敎導佢哋.我個女經常提及啲同學名..AMANDA,JOYCE,MACY,YAMMY,CHARLOTTE,ISSAC..ETC 我感受到佢係學校嘅歡樂

原帖由 puffpuff 於 11-2-12 15:58 發表
你好呀! 我個囡就係AMANDA, 你囡囡叫咩名呀?

AMANDA都好鍾意間學校, 放親假都話好想返學, 又成日提住老師同同學既名, 本來都諗過K1轉第二間, 但依家見佢讀得甘開心, 都唔轉lu, 你下年k1讀囡囡英普嗎?

...

Amanda媽媽,我囡囡會讀英普班咁你呢??有冇家長參加學校嘅sport day and parent story times?我囡囡叫恩恩

原帖由 puffpuff 於 11-2-13 22:53 發表
恩恩學號係22嗎?

AMANDA都係英普, 下年又可以一齊做同學仔啦!

我會參加故事爸媽, 雖然唔知到時要講咩故事, 但好想參與下, 等個囡係學校見到我會開心。

...

係呀,我都參加咗不過我個schedule仲未搞好可能唔得.唔知會唔會k1又做同學仔?可能太多人報英普要抽籤呢???
‹ 上一主題|下一主題