用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 (希望在人間.. 終於等到喇 . TT, PC and GH offers) ...
go

(希望在人間.. 終於等到喇 . TT, PC and GH offers) [複製鏈接]

加油呀!各位!

你都未收晒信,希望在人間嘛!或者今日有好消息呢!
我都有報MS,都係未收到信,真係等信等到我心痛

回復 17# chongnicole 的帖子

我都係咁諗,出年做超大B,而家MS rejected, 又要繼續interview嘅生涯(原本諗住MS收咗就唔去intervew)
仲有York,培道&宣道....
各位加油!

終於有半個offer啦, 因我係孖B(0910), 而家收咗1個1個之前病改期見, yeah!

回復 5# ivypooh 的帖子

不過係國際班同雙語班嘅分別,係同一間嚟但唔同名

回復 4# wong0723 的帖子

York PM雙語班

回復 3# Sheungki0101 的帖子

thank you

原帖由 ivypooh 於 11-12-14 11:53 發表
甘會唔會同時報2班? thanks

我無呀, 不過我諗都有人咁做

回復 1# ivypooh 的帖子

國際班我就唔知用咩語言in, 但雙語班係用廣東話in
開始時所有人會係hall度玩,有老師會帶唱歌,遊戲,應該俾D小朋友warm up
跟住就上課室等叫名見老師,家長可以陪,等嘅時候有video睇,有積木玩
見嘅時候會問小朋友咩名,要砌積木, 然後會俾顏色筆小朋友叫佢地係紙度畫
我見到呢度阿女因為啱啱瞓醒同病緊所以開放唔肯做, 老師見佢咁咪叫我約過時間去IN, 阿仔就99同佢IN, 所以唔知仲有咩嘢要做,我問咗佢再答你

原帖由 藤媽 於 11-12-14 16:21 發表

原來你係呢度~

我藤仔都係雙語班吖!不過係am,你會唔會轉吖?

係呀
我都想,但我兩個,唔知有無位呢?而且阿女仲未IN, interview個日問下先,但係咪要寫信呢?

原帖由 藤媽 於 11-12-14 16:48 發表
ivypooh~~ 主流班interview:

1) 未夠鐘,學校門口排隊
2) 夠鐘入學校,安排去一間課室囉番你份form
3) 點名 (約十多個小朋友+家長) 一齊去禮堂
4) 禮堂內排好櫈仔圍圈圈,坐好晒後就有一位ABC老師好似以前Henry哥哥咁,囉住 ...

我都覺得D老師幾有耐性好OK,而且都唔想你迫D小朋友答問題,邊有學校俾你IN第二次呀?
不過,而家我最大concern都係學費同使費,因為我兩個嘛

原帖由 藤媽 於 11-12-14 16:53 發表

哦~ 你係孖囡?

如果好有心又唔怕煩,好想轉am,不停寫信同埋打電話去啦!但你一開始申請係am定pm呢?去interview果日同老師再表明多次心跡啦!

係龍鳳呀
我係apply am嘅, 我諗am應該係無位lu...

回復 5# ivypooh 的帖子

Congrat!!!!

回復 LittleButter 的帖子

hi, LittleButter, 我對B係09年10月細B呀!

ho ho ho, 培道都係rejected, 疊埋心水等York收埋我個女?

回復 myfamily1807 的帖子

佢地都IN得OK,起碼好過之前IN個幾間,心想可能有waiting,結果都係rejected....咁咪阿Q d咁諗,好在出年可以再嚟過

Congrats!!! yiuyou

回復 yiuyau 的帖子

Yeah! Congrats!
‹ 上一主題|下一主題