用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 官塘福建家長站
樓主: nganc9
go

官塘福建家長站 [複製鏈接]

IVANYOYOMA,

時間真係過得好快, 咁快您細女又話準備升中喇, 咁係咪即係nganc9 個細仔都係今年升中呀, 無論點都好, 我都衷心祝福所以準升中生能夠入到心儀o既中學

原帖由 IVANYOYOMA 於 09-2-26 22:03 發表

我大仔今年係福建F.3,今年係細女升中,佢係BAND TWO,但佢自己鍾意係屋企附近嗰間,咁比佢試吓先,因為福建收咗就要註冊,所以留到最後,但當然機會會微D啦!

亞仔唔係叩門架,係考入去,佢都係BAND TWO,以前係可以去到放榜先決定註唔註册.:fun ...

IVANYOYOMA

佢哋都仲係好貪玩, 可能男仔係無咁快定性掛, 佢哋呢兩年好緊要架, 讀書方面我都係要等佢哋自己開竅, 反而品行方面, 我會加倍留心, 盡量多d 同佢哋傾.  希望佢哋思想同行為快d 成熟d 啦

原帖由 IVANYOYOMA 於 09-2-27 21:26 發表

vivi_vivi :
     nganc9個細仔未升中,佢細好多架.
     升中後個個 讀得乖乖地就好 la !

孖寶近嚟點呀?

nganc9,

有進步咪得囉.

我而家都成日安慰自己, 成績其次, 最緊要品行, 真係好驚呀仔學壞.......

原帖由 nganc9 於 09-3-3 16:44 發表
ivanyoyoma, vivi_vivi:

我好耐無留言啦, 都因為Ringo佢都係平平無其, 好似今次派成績表, D成績都係一般, 不過佢話對比番F.2張成績表, 有進步到喎。

Ivanyoyoma & nganc9,

Ringo 同Ivan 真係叻叻,可以讀到心儀o既科目, 叫佢哋兩個俾心機呀,努力加油。

恭喜yoyo 入到自己心儀o既學校,真係戥yoyoma 開心

原帖由 IVANYOYOMA 於 09-7-18 22:16 發表

nganc9:
   Ivan 都係生物、化學、物理,佢讀4B呀.都係入唔倒EMI
YoYo派咗屋企附近羅陳楚思中學,係佢自己揀架,band 2係自行第一志願嚟,ok la都啱佢! ...

ivanyoyoma,

係呀, 仲一次過擔心兼頭痕添呀,囝囝係呢個階段,唔多唔少都係有反叛情況,不過情況都算ok,佢哋異口同聲都話來年會發力喎,我咪唯有鼓勵加支持囉,希望佢哋真係識諗啦  

原帖由 IVANYOYOMA 於 09-8-7 14:10 發表

你好d !樣樣一次過攪掂 !

孖寶近來點呀 ?

ivanyoyoma,

所以我好早就唔該喇, 順其自然啦,尤其係我果兩個係男仔添,要等佢識諗,又係

原帖由 IVANYOYOMA 於 09-8-8 00:11 發表

教細路難!

要佢發力難!
思想仲要有內涵難!

依家要咁架,通識呀 !
‹ 上一主題|下一主題