用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 終於有新聞關注吓留學生回港
go

[英國] 終於有新聞關注吓留學生回港   [複製鏈接]

https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/761981/%E8%88%AA%E7%8F%AD%E7%86%94%E6%96%B7-%E5%85%A9%E6%9C%88%E5%83%8511%E7%8F%AD%E8%8B%B1%E5%9C%8B%E6%A9%9F-%E6%95%B8%E7%99%BE%E5%AD%B8%E7%94%9F%E6%B1%82%E5%8A%A9-%E5%AD%B8%E8%80%85%E9%86%AB%E7%94%9F%E5%9D%87%E6%8C%87%E6%87%89%E6%94%BE%E5%AF%AC
   7    0    0    0

回覆 TTEE1819 的帖子

香港梗有班咁嘅人,對人唔對事,好似老人家唔打針中招有事,唔係問點解唔打針,係問點解唔做好外防。

dcnmxw    發表於 22-4-22 14:13

其實防疫呢家野,對極權真係好好用,可以限制呢樣限制果樣,又會有人同意接受,所以與病毒共存,冇咗限制,喺香港同大陸唔係咁行得通。

rubycourt 發表於 22-4-22 10:41
吓,即係宜加由三個增加到五個?

南早報得應該都快。

袋住先,睇番呢個月ban果廿幾班機,都係得三班係5個或以上中招。

sp3014 發表於 22-4-22 11:36
3改5只對轉機用家有用,直航用家作用真的不大
其實歐洲航空公司飛唔飛香港,熔斷只係其中一個原因,機組要隔離都係其中一個原因,重有以前歐洲飛香港九成都係經俄羅斯,依家唔可以行呢條線,要買遏另一條路,都未必係一時三刻可以解決到。

Jennie 發表於 22-4-22 12:17
唔緊要, 申請來港日日150個名額都仲有, 咁咪大把人落O黎頂住囉, 可能average age 會下降返呢..... ...
冇錢果班就150,有錢果班就專材計過嚟。

https://www.am730.com.hk/%E6%9C%AC%E5%9C%B0/%E7%96%AB%E6%83%85-5%E6%9C%881%E6%97%A5%E8%B5%B7%E6%94%BE%E5%AF%AC%E7%86%94%E6%96%B7%E6%A9%9F%E5%88%B6-%E5%8F%A6%E5%AE%B9%E8%A8%B1%E9%9D%9E%E9%A6%99%E6%B8%AF%E5%B1%85%E6%B0%91%E5%85%A5%E5%A2%83/316581
終於放寬。

funfunyuyu 發表於 22-4-22 19:33
BK果邊有一批好偏激嘅會員,睇得多真係嬲到命都短幾年
所以都係少睇為妙
...

最激氣係開口埋口都果句食得鹹魚抵得渴。

其實都有隔離酒店守尾門,都唔知政府仲有啲咩顧慮。
‹ 上一主題|下一主題