用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嶺南大學香港同學會小學 有無家長收到取錄信呀 ?
go

有無家長收到取錄信呀 ? [複製鏈接]

有無家長收到取錄信呀 ? 分享下丫...
   2    0    0    0

早幾年$400-今年要$1200-, 今個sat 我會帶埋仔仔去開放日,妳地去唔去呀?

ricebb,

我地可以一齊做同學仔我仲開心呀, 不如到時收到取錄信的朋友都上黎報下係A & B 班丫. 希望與大家多d交流.

我都會在17/9交留位費.

妳可以打電話去問一問校巴公司 (合勝)
Tel : 39129622
我今日都問左喇, 佢地好好人解答妳架.

咁而家我地傾計的家長, 有幾多個已經註冊左, 又報左12月9日的課程簡介呢?
聽講可以帶埋小朋友去, 佢地可以上課室玩, 家長就聽課程簡介, 多唔多家長會帶埋小朋友去呢?
如果帶, 佢地就可以更早認識大家做同學仔啦~~

好開心呀, 暫時我地有5個同學仔會在開學前識左先. 有無人加入呀, 多多歡迎

不如又睇下大家的同學仔係囝囝定囡囡丫

1. ricebb
2. monbaba (囝囝 : 希希)
3. 毒菌妹妹
4. cmpctlr0920
5. codymimi531

回覆 208# ricebb 的文章

多謝妳話比我聽呀, 我買左喇 !! 不過唔知岩唔岩喎. 佢講面試形式同我考的唔同.  佢咁寫架"學校每年8月擧行面試招生, 面試模式分2部份舉行. 第一部份是家長帶同子女到學校, 先填寫一份家庭狀況報告, 然後由一兩位老師跟家長面談, 內容主要是按報告內的家庭狀況而發問, 包括報讀原因, 教育子女的方法, 時間和理念等, 藉以了解家長與校方的教育理念是否配合. 第二部份面試於11月舉行, 學校會以小組遊戲形式, 觀察孩子的社交能力, 例如有沒有禮貌, 守規矩及尊重別人等, 校方並不會與孩子有任何交談"

我打晒出黎, 諗住大家睇下係咪都有出入丫嗎.  Ricebb 妳改完之後就等同我面試的程序 !!  妳真係有心機就真.

原帖由 ricebb 於 11-11-23 12:25 發表

你真係有心機, 成段打出來

我唸係個記者攪錯左D野, 等我試下改一改D次序 :  

" 學校每年8月及11月擧行面試招生, (交表時)填寫一份家庭狀況報告, 面試http://adex.baby-kingdom.com/www/delivery/avw. ...

好玩喎, 不如我地到時 print 一張人名出黎, 到時睇下邊個手上有lee張人名紙, 咁一定無走雞啦 !!

原帖由 Avis@amy 於 11-11-23 14:09 發表

檸檬茶 咩牌子先??  一陣認錯人, "魚"死
可能我地仲要講埋暗號先得

咁有無人住官塘區架???

回復 236# Avis@amy 的帖子

邊記得咁多喎... 所以要print 張紙出黎.

回覆 238# CMPCTLR0920 的文章

好野, 有個住得近的同學仔, 妳比唔比小朋友學校巴呀 ?  到時唔知會唔會同一架車呢

回覆 239# sandytaitai 的文章

油塘都可能同一架校車喎. 係就好喇, 多多指教

回覆 242# CMPCTLR0920 的文章

睇黎, 真係男仔多過女仔喎...

piggybee 歡迎妳呀 )))

我真係print 左出黎星期五帶埋去呀 )))
‹ 上一主題|下一主題