用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 打算報九龍塘,沙田或馬鞍山區幼兒園既細B家長請注意﹗ ...
樓主: JoyceNgYY
go

打算報九龍塘,沙田或馬鞍山區幼兒園既細B家長請注意﹗ [複製鏈接]

引用:維多利亞唔收,+唔仲意細b,+ho+man+tin+camp

原帖由 booxxjac 於 13-09-28 發表
維多利亞唔收, 唔仲意細b, ho man tin campus 既細b 班只留俾有 connection 既 b
仲有,我地普通人家,完全唔識人,
我囝番了兩個月學,同班裡有大b有細b,我地都完全feel唔到佢地唔鍾意細b,相反,佢地唔會expect 我地d細b要好似d大b咁,好有愛心同耐性。例如,我問佢洗唔洗幫佢介片,老師仲叫我唔好心急,而事實上佢地每日都有幫我囝換片。我囝食野未係好識用匙羹,食到好污糟,佢地都會幫我囝換咗套衫。

引用:Quote:原帖由+JoyceNgYY+於+13-09-28+發表

原帖由 booxxjac 於 13-09-28 發表
好羨慕你,因我b 上 arts plus playgroup,月中請咗 Victoria 個校董 or whoever 講talk, 佢講到明有得揀會 ...
噢,完全明白你感受,雖然我唔知點解佢會咁講,但你都唔好放棄,因為何文田PN有3班,今年初interview 當日,何文田分校貼notice 出黎講明細B上午收24人,下午收12人,大B上午收26人,下午收12人。佢地細B既 definition  係8-10月,計%比例,細B好似仲著數d添!當然佢地一定係收哂d 弟妹,staff 既仔女,甚至係有關係人士,不過我眼見playgroup 都有一定著數,
首要條件係平時都表現良好啦!其實,如果佢地依然有預留一些學額比細b既話,佢地一定唔會唔鍾意細b, 因為我肯定有好多大b都未必入到!至於何文田既staff, 無論上上下下都十分之好!絕對唔會歧視細b!放心,加油!

引用:Quote:JoyceNgYY+發表於+13-9-28+18:56+仲

原帖由 mamath 於 13-09-30 發表
可否分享一下何文田維記英文老師的水準如何. 我知道她們都是net, 但她們懂得engage小朋友嗎? 我見過另一ca ...
其實我都只係番咗個幾月學,又冇得觀課,所以都唔係好清楚我仔個net的幼教水平如何。。。不過可以知道的是小朋友都好喜歡呢位老師。另外,聽幾位有番開何文田playgroup 的家長講,另外一位net, 都有教playgroup, 她的幼教水平係相當不錯的。

何文田有校車到沙田馬鞍山的。

‹ 上一主題|下一主題