用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學 培正家長 Chatroom
go

培正家長 Chatroom [複製鏈接]

Re: 培正家長 Chatroom

彥彥媽咪,

我地2007-08培正K1都傾緊summer搞個gathering, up to now 共有18 families (53人)報名, 我見LuLu0820 和 Emanuel都過咗來, 如果我地07K1全部過埋來有沒有問題? 咁麼唔駛出兩次, 仲可以來個培正大大大聚會.

Waihinma

彥彥媽咪 寫道:
不限年紀, 唔分年份, 無分地區...乜都唔理....hehe...想集合多d PC 家長一齊 chat 啦...

彥媽想響呢樹 (呢樹好似靜d)...問下大家想唔想搞個 summer gathering ar...

我 target 係想可以唔同屆別既小朋友都出席, 咁有d 若有細佬妹將入讀既又可以識多個 partner, 有大哥大姊既又可以過下料比我地d 細既, 咁好唔好呢...??    

Let me put a name list here (以 2007/9 學年計):
彥媽 - 仔 (P2) 仔 (K2)
Emanuel - 仔 (K1)

Re: 培正家長 Chatroom

彥彥媽咪,

Oh IC, 咁以後有機會先啦.  

waihinma:

Welcome !!

大家一齊玩當然冇問題...我只係 worry :
(1) 有冇咁大地方 accommodate 咁多 families?
(2) 同埋人太多, 好自然又係變成小組式各自 chat, 我其實係好想人人都可以真正地認識多d PC parents, 所以我反而 prefer 唔好太多人既 function, 一來易搞d, 今次 A 君 join, B 君 join 唔到, maybe next time 就 B 君得, 到 A 君唔得, 冇所謂喇...我係想 regular 地搞下, keep 住d同學仔識, 尤其第日上小學, 年年唔同人就識得越多越好了... , ...二來一班志同道合既 parents 一齊傾得耐d又真係幾好玩的.

咁啦, 先定個 date, 因為到時可能會有 dropouts 的. 我依家諗想搞個自組旅行團 something like that...因為齋 eating 好似好悶咁...

我仲要整番個 name list 比大家先得....

Lulu 係我 long old friend ma....Emanuel 最近做左我 neighbour, 所以佢地過黎探我呀..!!   

Sugarcream,

想問 Max.可容納幾多人啊, 我地 2007 培正 K 有大概 60人, 我地又係要搞 Gathering. 如果你地搞得成功 ge, 我地麻可以照
copy你地個形式咯!

原文章由 Sugarcream 於 07-7-5 16:45 發表
彥媽:
問左啦, 21/7無問題, $2000for 40人(3小時), 即$50位!
$2000內任點食,  如超額照計, 埋單加埋一就ok, 如果我地人數多過40人, 會照count $50一位咁囉, 12:30pm - 3:30pm ok? 如confirm通知我啦, 因要落訂!

Thanks Sugarcream.

原文章由 Sugarcream 於 07-7-6 09:27 發表
waihinma:

我估40人會坐得舒服D囉, 如果多過60人, 我估可以試下同佢傾可唔可以成個場要晒囉! 因為$2000 FOR 40人個場佢出面D地方都會OPEN FOR PUBLIC!:

Dear 彥媽,

How can I find "答問區" & "精華篇" now?

Thanks!

Thanks Paulmom.

原文章由 paulmom 於 07-7-8 02:05 發表
Hope this would help :
(info) http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=788388&forum=149&28
(Q&A Part 2) http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1047502&;extra=page%3D1
(Q&A) ...
‹ 上一主題|下一主題