用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 如何決擇
go

如何決擇 [複製鏈接]

引用:福小好似好多内地人小孩 +

原帖由 maniris 於 13-08-06 發表
福小好似好多内地人小孩
當然,福小乃紅色背景支持,多大6唔奇。

引用:Quote:原帖由+ozoz+於+13-08-06+發表當然,

原帖由 CarmenJack 於 13-08-06 發表
哈哈.........又係怕紅色背景,都唔知有乜咁可怕。香港已是中國的一部份了。

...
偉大中共培訓人才都係從精英中挑選,然後入黨,為黨效力,亦會用打游擊方式,以靜制動,唔好張楊,正所謂父親母親不及毛主席親呀我有時都懷疑我自己爸爸是否黨一份子𠺢,佢n年前袋住毛語錄,一聽到培僑,福建呢d學校就叫我一定去報,等佢孫女可以接受一等教育喎我當然有我自己睇法唔一定要聽佢指示啦。

引用:+本帖最後由+joanthony+於+13-8-6+21:12+編

原帖由 joanthony 於 13-08-06 發表
好好好,福小好,祝你小朋友前途無可限量,重會考順父母,愛人如已呀。

引用:佢剛收到林文燦call+waiting,佢都好明白等

原帖由 小淘氣 於 13-08-06 發表
佢剛收到林文燦call waiting,佢都好明白等待的心情,所以,佢想盡快決定,放返個位比其他人 ...
我見LMC好多入顏寶玲,據我所知顏會有IB program,亦因為咁顏寶玲似乎多咗人喜歡。你朋友去過2間睇過感覺如何?

引用:Quote:ozoz+發表於+13-8-6+23:44+我見LMC好

原帖由 NeoMom 於 13-08-07 發表
如果好大機會入顏寶玲咁梗係入顏寶玲好過啦, 睇睇今年大家DSE成績:

4級或以上%
不要亦要留意下顏已經有一段時間,福始終比較新,成績不及顏亦不出奇。我有位朋友以前喺顏教過書,佢話顏氣氛幾好,辨學團體有心幫學生進步,對老師要求亦好高。我朋友儲咗一定經驗後轉去另一間直資比較近屋企,方便返工。至於福,我無認識嘅人讀,唔評論。

‹ 上一主題|下一主題