用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Year 7
樓主: neko1234
go

[英國] Year 7 [複製鏈接]

我明白你感受,agent 比一堆學校你叫你揀,但自己又唔識。最衰又嚇你出年好多人爭,競爭好激烈!唯有自己上網做下功課,大部分學校都有d comments。我最後揀男女校,location,排名作出選擇

Boarding 太少,週末悶到死

Jaycarissa 發表於 20-10-6 10:10
我想問一問多唔多家長會俾多過一間學校嘅deposit 㗎?平平哋嘅話,都要£10,000一間喎。

我小朋友都係諗住 ...
這個也是考慮報學校因素,有d 好早offer又唔係target, 都唔知點算

Bromsgrove甘快有offer, 真係好難拖到出年1月. 其他2間有信心嗎?             可以叫Agent 問下其他2間學校機會大嗎? 因為你有offer係手話會易問到d.

Jaycarissa 發表於 20-10-6 17:54
快到咁,我有諗過佢係唔係個個報名都收。
我仔話Bromsgrove份卷唔難。
我小朋友剛interview完Bromsgrove, 仲未考試, 因為d人話11月就會有offer, 所以唔報. Agent話Bromsgrove 係大校, 比offer會多d但怏deadline.

Jaycarissa 發表於 20-10-6 15:06
我而家就係咁,有一間有Offer。但嚟緊仲有兩間會考,但係而家個Offer又唔會可以拖到出年嘅一月。
加上又驚 ...

講Bromsgrove
http://www.britannia-study.com/articleDetail/%E6%98%8E%E5%A0%B1%E5%8D%87%E5%AD%B8%E7%B6%B2-%E8%8B%B1%E8%AD%98%E5%AD%B8%E7%94%9F%E3%80%8C%E6%90%B6%E9%96%98%E3%80%8D%E7%8D%B2%E5%8F%96%E9%8C%84%E3%80%80%E7%9B%A1%E6%97%A9%E6%BA%96%E5%82%99UKiset%E9%9A%A8%E6%99%82%E6%9C%89%E9%A9%9A%E5%96%9C?utm_source=Facebook_PicSee&fbclid=IwAR16uw2ZETe5KzSgZo6aBjaSGA1f3nzh5688kgFzZGBrULQHwztzLrDDHAw
‹ 上一主題|下一主題