用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

協恩07 K1 [複製鏈接]

amyleechan,

希望你唔好介意我搭訕.我對女明年先讀k1, 今年就要準備考幼稚園.而協恩係我好心儀o既幼稚園.我想問你個女係咪大女,佢應付面試表現時係咪好好.係咪一定要有姊妹o係度讀過先收.我聽人講某些幼稚園只收大仔大女.而我對b係o係9月底出世,9月返學時未足3歲,都叫做細女.而且佢地而家都未好識講說話,到時我都唔知佢地點去面試.麻煩你可唔可以提供一些心得等我作好準備呢.謝謝你.

原文章由 sze_mark 於 07-7-11 10:08 發表
amyleechan
咁快手
呢到人丁單薄

下,唔係呀ma. 點解收o左都要分上下午班???同佢地分班咪得o羅,駛唔駛分上下午呀.佢地上下午唔係各有3班的嗎??? 如果真係o甘做好有問題喎 .一個上午,一個下午,如果係我都唔知比唔比佢地讀. 我都係prefer兩個一齊上午班or下午班. Tks for your advice anyway.

By the way, 上年我巳經睇過你個post, 我認得呢句:”媽咪我好叻我冇喊”.

Tks for your advice.

如果間間都只係收大仔大女o甘細仔細女咪唔駛讀書.要佢地遲一年先讀我又唔想,冇理由要佢地浪費時間.如果d先生只係想教d比較易教o既小朋友,呢d都唔係好學校,好老師啦.真係有必要檢討佢地o既收生標準.

原文章由 YN 於 07-7-11 13:13 發表
BBTWIN,

我女讀緊K1升K2,班上多數係大女係事實,我女都係其一,細女為數不多。
報名表上係有欄填姊姊是該校學生的資料,但我女班上同學多數係獨女,亦有姊姊不是協恩學生的。
我女面試時唔係全部答中, ...

sze_mark,

上下午各只一班o甘少嗎???唔怪得話驚分唔倒啦.我兩個女今年會讀啟思Nursery, 老師都話要同佢地分班.不過我要求一齊易照顧.反正Nursery冇所謂.不過如果協恩肯收佢地,我諗一個上午一個下午都okay, 我原意都係唔想佢地同一班,唔想兩姊妹互相比較.不過一切等真係考倒先算啦.tks anyway.

原文章由 sze_mark 於 07-7-11 15:10 發表
BBTWIN

上下午各一班,吾係3班wor
‹ 上一主題|下一主題