用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望小學暨幼稚園(小學部) Welcome 09/2009 primary one Good Hoper
樓主: junior_pam
go

Welcome 09/2009 primary one Good Hoper [複製鏈接]

吾係Wow....我等School Bus成日見有個高年班既姐姐,距條頸巾真係間色、仲簡得都幾多下添Bor。不過...距通常頸巾個尾係収左係件衫既入面...

原帖由 Wallwini 於 09-11-13 16:06 發表
嗚嗚~~~要由頭再來.....我想學校都是要簡單連花邊也不可

亜女不敵寒冷天気傷風了!
今朝比綿奥亜女着+埋羊毛底3+冷頸巾+長袖冷3。。。亜女都仲話好凍

VVmom,
我買左大量Kiwi,希望食多D Vitamin C快D好返!

Fyeung,
我Lee個Mami真係大頭蝦,忘記左暖包Lee様野添,真該打>_<

原帖由 fyeung 於 09-11-19 13:03 發表
囡囡話有同學仔凍病左,今日佢著PE衫,我無比羊毛底衫佢著,不過我加左件棉襖再套上PE jacket,加上頸巾,手套及暖包一個.佢話好多小朋友都有暖包喎.
佢好似隻糉咁,不過點都係身體緊要.

仲有,大家,聽日投票呀,記得帶張fo ...

今朝Chloe話自己OK吾想吾返学、我又見距個様OK,所以比距返左学。当然千丁萬足距吾可以除Mask La...Tissue基本上距有鼻敏感,個書包日日Keep住有2包新Tissue、今日就吾洗講Double甘上!

Chloe話学校真係幾凍下...所以我覚得我織比TT O個款Scarf応該吾究暖。等我休息返幾日,再織多條長既比距La!

原帖由 十月媽咪 於 09-11-19 15:24 發表
BMW,

CHLOE大傷風, 你仲畀佢返學? 哎 也, 有無畀多幾包紙巾佢抺鼻水呀? 大傷風, 呻鼻都呻到甩呀, 陰公!

今日放學之後, 記住狂隊佢食奇異果, 仲有仲有, 檸檬汁+蘆薈汁呀, 好快收鼻水 , CHLOE快D好番, 加油!

我今日 ...

Where can I buy it??

原帖由 vvmon 於 09-11-19 16:21 發表
smallegg,
有D打底褲可以去到個knee對上,加埋長校裙,啱啱好呀,對腳無咁凍!
vvmon

又係伝統街市...I...我0個邊係無Lee様野的! 吾知花園街0個D有無?!

原帖由 十月媽咪 於 09-11-19 18:17 發表
BMW,
CHLOE坐第一行, 如果老師開左門呢, 好食風架!

至於嗰種打底褲, 我見過吉之島有的, 另外街市嗰D賣底衫褲呀, 毛巾呀之類既檔攤, 都有機會有架, 我媽個街市都有得賣, 不過要今晚至返貨啊!

多謝晒你呀, 而家有一 ...

恭喜!!!!
李就好La!!! 我未開信箱,不過我打定輸数架La! 0個日細女十問9吾応,只専心玩卓上的Lego...個肥婆老師又無Mug耐性,問左3條問題,我女都吾答就走左去Lu>_<

原帖由 vvmon 於 09-11-23 15:20 發表
各位媽咪,
小V個妹小F得咗啦,下年返good hope幼稚園!
開心到"雲"
vvmon

邊有甘好彩AR....如我所料"学位有限,未能取録",家姐勁失望AR!!!!

原帖由 parentslove2 於 09-11-23 20:59 發表
Dear vvmon,

Dear BMW,

Don't worry, maybe school will think about her sister.

応該係BK的問題。BK有時係Short Short地的

原帖由 leelee5354 於 09-11-24 10:20 發表
大家好, 我都是09 P1的家長, 不過我第一次上BK, 唔識點留言, 我打左的東西, 都不是即時顯示到.
是我account有問題還是電腦的問題 ?

我Most likely比亜女帯飯團或細細件的巻物
If亜女OK...自家製Hamburger都好、用Wax Paper包好個包,吾用食物合、甘就吾洗Ling甘多野

原帖由 vvmon 於 09-11-24 11:40 發表
各位媽咪,
請問你地比D咩食物比囡囡帶去旅行,我想比通粉小V帶(小V最鐘意),但又怕佢麻煩,帶三文治小V又唔鐘意,都唔知點,你地會帶D咩,可否話比我知比我有個參考!
Thank you!
vvmon ...

Fyeung & Parentslove2,

I am fine! 因為意料中事麻:)

原帖由 parentslove2 於 09-11-24 13:20 發表
Dear BMW,

"Knock Door" and keep trying same as primary.
Should be OK!

Looking forwards to your good news!

parentslove's family

Lee個組合非常好!

BTW, 我一路都以為Lee次係Field Trip,原来係旅行

原帖由 leelee5354 於 09-11-24 13:00 發表
我會prepare 壽司, 一pack cookies, 小小生果, 一包果汁.

謝謝安慰!
有左大女既経験,我対考幼稚園又好、小学又好,真係好平常心。一定吾会無書讀架Bor, Right?! 我相信上天自安排的^^

原帖由 leelee5354 於 09-11-25 10:50 發表
BMW
take it easy.
GH沒有promise收晒GH幼稚園的學生.
而且, 姐姐適合讀GH, 妹妹未必一定適合呢 !
姐妹一起上學有好處, 但小朋友個性是否配合亦重要.
也許妹妹可以考到更好的學校DGJS / SPCC....... ...

Please check PM

原帖由 leelee5354 於 09-11-25 14:28 發表
請問有冇 GH 小公主正在學花式溜冰 ?
我的女女在element學了近2年, 沒什麼進展.
聽說又一城教練好些.
any comment ?
我在"課外活動"版問過, 沒有回覆啊.

収到了! 再Check PM Please!

原帖由 leelee5354 於 09-11-25 15:45 發表

sorry, 我不懂回應PM, 你看看我成功send了沒有 ?

今日班小女生点AR?

原帖由 Wallwini 於 09-11-26 16:56 發表
當今天看到學校旅行, 才發覺老師真的很辛苦,小一生真的很難控制, 而且是一班45人,單是排隊也花很多時間.

0下?!零食??? 我無比零食距帯...基本上平日都少比距食零食架! 吾怪之得帯去Share的食物...盛返甘多帯返屋企La!

原帖由 Wallwini 於 09-11-26 20:37 發表
妳囡囡很有禮貌, 但我覺得她今天吃了很多很多零食.平時她是否這樣?

C火!! 星期五0米採排既...0個日亜女要朗誦比賽。完左比賽再送亜女返学都応該採排完左La...点算?!

我都未収到通告,但頭先校車EE Call我,話...聴講星期五係1点放学。
If EE所講是真的話...我個女0米採排吾到Law?!

原帖由 bird-bird 於 09-12-1 13:08 發表
你有冇收過通告關於採排的時間呀?  係咪全日照常返學???

唔該

Leelee5354
収吾到個PM,請再Send多次AR, Thanks!

星期五...有份在Variety Show表演的同学先需要返学,其他同学留在家中温習

原帖由 leelee5354 於 09-12-1 14:44 發表
BMW, bird-bird
請收pm

星期五是否真係放早 ?
‹ 上一主題|下一主題