用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望小學暨幼稚園(小學部) Welcome 09/2009 primary one Good Hoper
樓主: junior_pam
go

Welcome 09/2009 primary one Good Hoper [複製鏈接]

Bird Bird,

頭先亜女Call我...話Shoes同Leggings今日一定要去買。吾知係0米明日PE堂要Ling返去比老師Check?!

I cannot find the traditional one, would you please tell me where did you buy it?
I only got the one like the ballet shoes, but chloe said not this one.

原帖由 bird-bird 於 09-12-1 18:39 發表
我哋尋曰碌咗去買啦!今曰帶咗返去,老師收咗佢對鞋,但係條襪衭就攞返返來。你快的去買啦!

Thanks for offering help~!
我等亜女放学話我知老師点講先

原帖由 bird-bird 於 09-12-2 06:06 發表
我們之前都搵咗好耐。原來要去舊式街坊運動鋪先有。如果有需要,我幫你買吖。小妺著29碼,你要乜嘢碼?

Bird Bird,

過到関...亜女話老師収左距対Shoes La! 安楽0西!

Good AR! 可以造家長義工!
我都想造AR...可以Bong手同D鴨仔化粧^^

李個女有無寫手冊話要帯化粧品?我驚...比距帯会全部吾見0西...甘我会好傷Wow!

原帖由 bird-bird 於 09-12-2 18:05 發表
咁就安樂哂啦 *_<
今日亞女返來話叫我做家長義工。佢話因為我上次旅行抽唔中,今次幫我同老師講咗,有得做啦!

自己都未攪得掂,就幫我安排埋,今次真係唔該哂!!
...

0個件校褸真係 ...着冷3仲暖過距

原帖由 十月媽咪 於 09-12-3 14:42 發表
嘩, 講中晒我既心聲呀! 學校既新設施就夠晒現代化喇...不過件校褸就...唉....唔知幾時至可以為小朋友健康設想...將它"現代化"埋呢?!

不過一件薄爆既校褸都要二百幾...如果一件現代化既校褸, 會唔會又要貴幾倍呢呵?! ...

細女大大下都吾係甘似家姐。距依家2歳2個月大。是一名Naughty Girl

原帖由 leelee5354 於 09-12-3 11:40 發表
BMW
你的細女好有dolly feel, 似chloe嗎 ? how old is she ?

Hahah...亜女経過Lee両日後,成個人Out of Batteries甘。好彩Daddy都古到距会甘,昨晩Suggest由距去接,結果真係...要台住隻訓左覚既豬仔返屋企,Hahahaha!

亜女完場後,話好Hungry,要去McDonald食個包先得。隻豬訓到現在都未醒AR!

真係辛苦了各表演的同学...当然老師都一定好辛苦!!!

原帖由 bbmummmy 於 09-12-6 11:03 發表
Hi bird-bird,

我囡囡同你囡囡相反, (唔知係咪唔同老師做法唔同)佢之前問我想唔想做義工, 我答好呀, 佢跟住問我有無買飛, 我話有, 佢即答我買咗飛無得做. 我唸早知就唔買啦 . :happy:

我尋晚11:02先係門口得到阿 ...

今日亜女帯左$20返学校買禮物。我好開心...亜女買左1式2份既禮物回來...仲話我知,1份係買比妹妹,1份係買比自己。我真係好感動AR!!

VVMon,
你吾講我都吾知有聖誕咭設計比賽添 亜女完全無Mention過,激C

Bird Bird,
件鴨仔3咪帯左返屋企既...聴亜女講,可能有機会再表演多次, 真定假? 定還是洗左就可以帯回学校還AR?

Lee幾日天気0甘凍,相信学校一定更加凍

今日亜女着左1件長袖底3+1件羊毛底3+Shirt+Dress+長袖冷3+校褸+綿襖
成隻冬瓜0甘返学
我驚距凍再加送2隻暖手蛋。
How about your sweeties?

Fyeung,

其實凍係可以0甘着的,不過亜女要靚吾要命,死都要着裙  

VVMon,
我数少左條頸巾添

原帖由 fyeung 於 09-12-17 13:05 發表
BMW & vvmon,

今日聽囡囡講,佢地班有同學仔尋日著PE衫,尋日本應著校裙架.照咁睇,我聽日+星期六都會比佢著PE衫+羊毛衫係裡面+jacket+頸巾+暖旦.

Mug星期六可以吾洗帯亜女返学0羊?? 我記得通告話要一斎既?! 有得選択既話,我吾想帯AR...實在星期六既Schedule真係好Tight,我吾想亜女又Miss一堂Swimming。

返学校要着校服AR!

原帖由 vvmon 於 09-12-17 15:10 發表
BMW
星期六,你帶唔帶亞女返學,係咪要著校服呀?我都叫亞女著褲,亞女話裙好睇D,激死!
vvmon

Bird Bird,

我亜女都係放学収件冷3係書包架!
我之所以成功比甘多3亜女着...原因係換3時,通常係朝早既5点35分,可能實在太早,亜女都仲係半睡眠状態,個人訓係度...任我地舞

原帖由 bird-bird 於 09-12-17 15:24 發表
點樣先可以叫亞女蓍衫, 我只係比件長袖底衫, 校恤, 校裙, 冷背心, 綿襖加對絲襪, 亞女已經苦哂口面, 係咁話唔要件冷衫.....日日放學都收件衫係書包, 激死我!!!!!

...
‹ 上一主題|下一主題