用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 想寄口罩去英國
go

[英國] 想寄口罩去英國   [複製鏈接]

笑笑草 發表於 20-4-6 07:26
想寄口罩去英國,不知是否會扣海關,有沒有人成功寄到啊~
上星期去取回郵件時,職員話香港郵政已經唔可以安排任何空郵和特快,只可寄平郵! 點解會扣口罩? 我之前都寄過普通空郵包裹,冇問題都收到,不過報關紙我冇寫係口罩,只寫禮物裝飾品!

angelaclaire 發表於 20-4-6 13:12
我 30/3 香港郵政 Speedpost 寄左一箱物件往英國,8.438 kg 共 $877,郵局職員話只有 Speedpost (即特快專 ...
我昨日寄嘢再問香港郵政,寄英國有番特快,即只得特快和平郵!

笑笑草 發表於 20-4-6 15:47
我見某d網頁寫口罩寄去英國要有CE認證證書先可以寄,所以怕唔得。唔知點去搵證書
...
我剔Gift寫decoration !

笑笑草 發表於 20-4-7 10:30
謝謝。明天去看看先
我昨日寄平郵比朋友,因為唔趕,慢無所謂!我寄1盒酒精紙巾、10個口罩、1包無酒精紙巾、細樽無酒精消毒液等,我都係博下,唔想寄特快咁貴,如果博唔到退回都不用蝕太多郵費!
‹ 上一主題|下一主題