用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 回流學生中蕉
樓主: yoyo123
go

[英國] 回流學生中蕉   [複製鏈接]

YanYan0116 發表於 20-3-30 17:59
想問下大家, 你地會唔會要孩子加多7天家居檢疫措施.我想叫亞女在家戴多7天口罩, 分枱食飯.
...
有無驗深喉?如果有驗,結果正常,14天應該ok!

ydoris 發表於 20-3-31 13:49
回覆 Taimum 的帖子

我阿囡返個時無驗架,不過14日都無事既,我覺得風險應該低左好多。keep住日常消毒同埋 ...
我幫兩個仔星期日交樽仔,昨日阿哥收到衛生署電話話佢吐得唔正確,所以今日阿哥會再收到郵寄掛號樽仔,3個工作天無收到通知即結果正常!

ThanThan2000 發表於 20-3-31 16:27
請問3個工作天計唔計星期六日?我星期六幫亞仔交了樽仔。唔知要等到幾時先confirm 冇事。
...
你唔好計星期六日啦!

YanYan0116 發表於 20-4-1 09:39
無呀, 亞女係20/3到港.佢E+自己一個住係親友家.
咁啱間屋無人住.

我前兩日睇阿仔班機有3個確診,都 距離好遠,但今日見到一個確診竟然係同一行,確診者係中間E,我兩個仔係右邊HJ, 仲要阿仔在機上映咗video畀我哋睇話機上面有人好重武裝, 竟然就係影到確診者, 阿仔話佢完全冇食嘢,雨褸眼罩口罩由頭笠到落腳,所以我覺得佢應該係英國已經染病, 希望我兩個仔冇事啦!

joymama 發表於 20-4-1 15:04
你有冇致電衛生防護中心?
我兩個27号到,所以都有樽仔,都交左樽仔,等消息!

明早打去問下都好,等佢地跟進下兩個仔測試結果!

ThanThan2000 發表於 20-4-1 19:00
我仔 27/3 到。有crew 感染。真的嚇一跳。希望大家仔仔女女都平平安安。
唔係咁啱係你班機!
‹ 上一主題|下一主題