用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 香港東區家長,你地小朋友派成點?
go

香港東區家長,你地小朋友派成點? [複製鏈接]

醒目開學勳章

慈幼已經係未落皇朝啦........佢個名都係以前, 而家跌晒watt啦.

原帖由 aries0409 於 10-7-8 09:18 發表
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2215969&page=1#pid33015157

我都係咁諗! 不過慈幼好似知名度高D…

醒目開學勳章

唔好咁down住, 你應該唔止叩左呢間架嘛, 應該好快有好消息呢.

個人覺得衛理都幾好的,校長好nice 又有heart(我係升中巡禮度請教過佢野, 傾左幾句).

你要頂住呀, 亞仔/亞女靠你去領軍架. 有咩野都等收到好消息時一次過喊晒佢release 晒出黎啦. 好快好快, 等多一陣就得架啦. 加油!!

原帖由 aries0409 於 10-7-8 15:09 發表
明白 , 不過叩門好似失敗左,好DOWN

醒目開學勳章

why叩一間咁少呀?  我個仔band 1仔, 但係未放榜時, 我連衛理band 2既都諗住叩埋架, 大包圍嘛(唔係一叩實中嘛). 亞仔同學放榜個日叩左6間學校呀.  

原帖由 aries0409 於 10-7-8 16:24 發表
我叩左一間Jar! 阿仔好內向.覺得衛理校風啱佢多D!

醒目開學勳章

我地自行入唔到呀, 派到第一志願英中. (見pm)

原帖由 ch 於 10-7-8 16:52 發表
Happypiano,

你仔仔派咗邊間?我仔派咗自行嘅第2間:聖馬可,啱啱去咗注冊

ch

醒目開學勳章

我識得一個讀完f5既畢業生, 同一個舊年自行入左既小六生, 2個都係.............. 好內向既人黎的.

原帖由 kenfu 於 10-7-8 21:29 發表

Totally Agree !!

我個仔下年就打算報CCSC, 因為我見CCSC無面試, 而將獎項和活動加埋有40%, 比成績50%只差10%. 所以我估自行收生個班小朋友是又玩得, 又讀得, I like it. ...
‹ 上一主題|下一主題