用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 男拔唔記得自己係基督教學校
樓主: awmlai
go

男拔唔記得自己係基督教學校   [複製鏈接]

回覆:男拔唔記得自己係基督教學校

真係唔明白,點解要咁mean。

一路讀都可以一路閙。唔啱就是唔啱,點解唔講得。雖然這樣的安排一向如是,但時代進步,互聯網的威力可令媒體製造話題。另一方面,學校也要小心後浪推前浪,其實每間學校都要檢討及改善的空間,希望他能面對,亦可聽取民意 - 這亦可顯示學校的氣量及culture.

話是話,我媽媽(老人家)n年前搭地鐵需要到洗手間,問職員,職員都帶她入職員洗手間。

cornelius  Even NOW when my kid (or even myself) having the need (wee-wee or poo-poo), we still go and ask and can be granted access to the toilet even I am not an MTR traveller that day.  發表於 12-10-13 11:21

引用:人不可只看自己需要,其實有否看看別人的原

原帖由 99699 於 12-10-13 發表
人不可只看自己需要,其實有否看看別人的原因,今年報考人數大約有3100左右,分三日in, 即每日有一千人,db ...
恕我直言。這實在是不合理。有五千考生的陳守仁有無被投訴安排失當。要安排幾天面試、流程如何、校舍怎樣開放,全部純粹是dbs的決定和安排。 講到尾,校長只考慮學校自己方便管理,完全沒有考慮家長及考生的需要。

Jackieson  agree  發表於 12-10-14 01:45

唔駛serve我,因為我冇考,只是有感而發啫。Btw.我唔覺其它學校係serve家長,而唔係揀學生囉。

很多學校包括dg, spcc都分開好多日面試。學校唔怕家長或學生通水?通水俾人的學生又唔怕自己蝕底。咁ek的家長點解又猛叫人唔好放料呢。

‹ 上一主題|下一主題