用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有無小朋友學緊水墨畫呀?
go

有無小朋友學緊水墨畫呀? [複製鏈接]

我女女而家k2, 學咗畫畫都差不多一年, 佢平日做完功課就攞顏色筆畫畫, 佢好中意, 佢d畫無論構圖及色調配搭都見到有進步, 老師有教佢用立筆及水彩畫畫(有時似水墨畫), 有次上完堂返嚟佢dad見到佢嘅畫 (係用水彩畫西瓜), 唔信係佢畫, 要女女即場畫比佢睇佢先信
嚟緊25, 26, 27號(即係星期五至日)係視覺藝術中心, 佢老師攪咗個畫展, (佢老師每隔一兩年就會攪一次畫展) 展出佢同學生d畫, 我個女都有3幅展品, 歡迎大家有時間去觀摩切磋  去完睇展覽仲可以順道去隔離香港公園玩tim

Hi, all mom,

I've sent the information to you all la...
But still may I invite you all to the exhibition before you make any decision:)

[ 本文章最後由 NatalieMaMa 於 08-1-24 20:45 編輯 ]

Hi, all

pm to you all la!!

我今日去咗我女女個畫展, 佢老師d畫就緊係靚la, 佢d學生d畫都好靚, 尤其係10-16歲嗰幾個學生, 年紀小嗰d畫都畫得好好, 而我女女嗰3幅畫就......好天真, 佢始終仲係年紀小......畫展d畫多數係水墨畫, 有d係素描同水彩畫, 星期日係最後一日la, 有興趣去看看嗎
‹ 上一主題|下一主題