用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: jackiejason
go

N1AA [複製鏈接]

Hello, 我囡囡係王希晴呀,我第一次上bk留言,希望以後多些交流啦!

Jackson媽咪,你囝囝講得對呀,希晴9月1日生日,我知道學校前排幫9-10月的小朋友開生日會呀!不過唔係31/10,囡囡病左無返學。

希晴返屋企都好鍾意唱歌,但就唔講晌學校學乜野,同學仔叫乜名都無講。問佢鍾唔鍾意返學、蔡老師或馮老師,佢都話唔鍾意,激死人!

采賢媽,我地見過架,記唔記得我呀?

Jason是細仔都識告訴你咁多同學仔名字,好叻仔喎!我昨天問希晴是否有同學叫jason 或采賢,佢一時又話係、一時又話唔係,問佢jason係男仔或女仔,她說女仔,總之就亂講啦! 唯有靠你囝囝講多些希晴的情況我知啦,

開學首星期jason是返9點or10點?不知我地見過未呢?晴晴是搭校車返學放學架!不過星期六我帶她上phonics。係呢,你地會唔會讀K1?

等我今日問下亞囡是否有同學叫沛翹先!

我最初報phonics,是希望亞囡返多些學校,可以早些適應同埋唔好喊!So far it works!
至於學野,可能亞囡成日發夢,睇怕幫助不太;但Ms Deanie真係好nice,亞囡都好鍾意佢。

係呀,我都是前幾天才知道不可以直上K1,好驚亞囡無書讀!

亞囡int左St. Cat and 民生,但應該衰梗,十問九唔應。而家唯有快d報多幾間做backup,萬一KM唔收都有二手準備嘛!

我剛剛報了SN & Victoria 做backup呀!

我覺得課程ok,有中文字咭和工作紙,下午是國際班,學費3480,應該會比囡囡晌KM讀K1(如果收的話).

Jason/采賢 mami,
SN is St. Nicholas in Kln Kong.
囡囡上星期六面試,老師好nice,但校舍較細。Jason 好番未呀?

囡囡都好鍾意唱歌,有時還自創歌詞,好好笑! 但認字就麻麻law!我post左晴晴唱歌片段上blog呀!

係呢,你地開始做家長義工未呀?

昨天剛收到通告,13/12有Christmas Party,你地會去嗎?

Jason mama, already pm my blog to you, pls check. 晴晴前几天說用手指餅點朱古力食,昨天看手冊有寫朱古力手指餅,亞囡終于肯同我講學校d野!

Hi Jason mama,
我都覺得貴,不過都交左$$咯!你呢?
昨天x晴帶了我的最喜愛相片返學,我問佢馮老師有冇睇,佢話無,連蔡老師都無睇,但蓮姐就有睇,都唔知真定假?

Hello Jason mama,
好耐無留言啦!今個星期評估週喎!不過晴晴唔肯溫習,實肥佬!
Wishing you and your family a blessed and fruitful Year of 2009!

Jason mama,
Ching Ching is on waiting list only Don't know how many child are also on waiting list lei.
We will also go to school picnic, see u!
‹ 上一主題|下一主題