用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 九龍塘宣道幼稚園2006K1家長請進
樓主: TWLI
go

九龍塘宣道幼稚園2006K1家長請進 [複製鏈接]

Re: 九龍塘宣道幼稚園2006K1家長請進

但我又唔清楚民生係咩教學方法,所以唔能夠比一個好的意見給你. 希望你早日決定到啦!唔使煩嘛!

913 寫道:
Jadecheung:

我自己喜歡宣幼, 但不是直升宣小, 我很難說服我老公, 所以想大家比D意見.

謝謝!

咁可以同我囡囡做同學仔lu.
好似係上午班兩班,下午班兩班.
茶點我都唔知添!  

乜食茶點都咁開心架!

但係我又覺得幾好喎!想食咩就可以帶咩!

913 寫道:
如果要家長準備茶點, 咁就煩!

咁又係!如果大家有乜好茶點介紹,大家分享一下啦!

多謝哂!係呀!大家都係上午班了.

TWLI 寫道:
JadeCheung,

Congratuation!!!  My son and your daugther may be able to sit nearby !

[quote]
JadeCheung 寫道:
咁又係!如果大家有乜好茶點介紹,大家分享一下啦!
[/quote]

係呀!去九龍塘都幾近架!但係聽人講個司機會早d返到學校比小朋友玩喎!所以要咁早囉!而返屋企因為有下午班要上車,所以都要一個鐘!咁你個小朋友要幾點搭校車呀?

TWLI 寫道:
JadeCheung,
You live in Diamond Hill which is quite close to Kowloon Tong but still need to take one hour!?  Is there any difference between the go and return journey?

[quote]
多謝哂! 校車車程都係要一個鐘呀!

[quote]
Y-3 寫道:
JadeCheung,
   恭喜哂!!終於轉到嘞.咁校車咪即是要1個鐘?[quote]
我剛剛收到學校電話,我囡囡成功轉了上午班 不過真的很早,7:45要搭校車了.
真的好開心!
[/quote][/quote][/quote]

am class:
1. Wesley-Lam /林昊言 (Wesley)-- 男--OCT06--(Whampoa )
2. liguligu /Ryan--男--SEP13--( )
3.Y-3 / Ryan-----男---Dec--( )
4. alley_fun /TungTung--男--SEP15--(Tai Po)
5. Kin_Ma /KinKin--男--JUL30--(土瓜灣)
6. Lam Lam --女--APR26
7. viennamami/Vienna--女--JUL12--(Whampoa)
8. Herbert Bei - 男 - Jan07 - (Tsuen Wan)
9. Wills Chiu - 男 - Nov 26 - (Kowloon Bay)
10. JadeCheung/Kiki--女--JAN09--(Diamond Hill)

pm class:
1. WailaamMon/Minnie Wong--女--DEC11--(Fanling)
2. Carmanlee /黃稱揚--男--AUG09--(葵涌)
3. SWAHLAM /Oscar Lam--男--MAY04--(黃大仙)
4. Fatherj/Raphael -- 男 -- SEPT26
5. jenjen/Natalie--女--MAR21--(西貢)
6. fionayeung/Ng King Ting --男--Jan07(西貢/黃大仙)
7. AveryMak/ChloeChin - 女-- (Jun 23)
8. FatherElvisTsui/Elvis Tsui --男-- Apr17
9. sunsunmimiqq/Chloe Tam - 女 - 09 April (fanling)
10.Oscar -- 男 -- Oct. (Tsuen Wan)

TWLI,
真羨慕你可以自己接送小朋友! 自己接送就會快好多啦!

我都係打算帶麵包,蛋糕或餅乾咋!

Y-3 寫道:
請問大家會替小寶貝準備什麼茶點返校呢??

我諗宣幼唔算太難考卦!你打算明年考慮宣幼?
我囡囡interview問o左都幾多問題,只記得問佢叫咩名?你係男孩子定女孩子?咁老師又係男定女?跟住比咭叫佢數有幾多張,又要跟住佢個公仔做動作,再叫佢唱首歌...不過個個小朋友問的問題不太相同...

mirandasuper 寫道:
唔好意思,我唔係2006K1家長,但係我想問下你地,九龍塘宣道幼稚園難唔難考?interview時會問咩?點樣interwiew法?

唔使客氣!!

mirandasuper 寫道:
JadeCheung
唔該晒你呀!

其實8月1日返學校果時好多校車司機在場,你沒有問他們嗎?應該到今日止大家已收到聯絡了. 好快就開學了,打番學校問下啦!

fionayeung 寫道:
各位, 請問你地收到校車司機聯絡未呀?  我仲未收到......就開學啦

fionayeung,
唔通佢重未confirmD人數?上車落車的時間個司機已經通知左我囉喎!佢都話實際時間要開學先知.咁你下個星期一定要追問下佢囉.不過其實大約時間佢都應該心中有數... 奇怪!

係呀!編左班啦!

上午:

K1A

K1B

JadeCheung-周子琪

下午 :

K1A

K1B

fionayeung - 吳璟庭 (西貢)

請問聽日係著圍裙定運動衫呀? 我唔記得問老師添!

唔該哂!

913 寫道:
JadeCheung:

明天穿運動衫, 老師話因為明天是星期五.

有安全帶,但冇掛書包的位同扶手喎!
法例冇規管校車一定要有安全帶, 我知道我小朋友果架校車有安全帶,我都安心點,因為完全有扶手架!

主任講到明佢地唔係中英文幼稚園,所以英文堂唔會係主要,雖然我都覺得較少,但亦會接受.而且相信老師也會平時同佢地温下習.

上午:

K1A
viennamami-Vienna/鄭雍穎--女--JUL12--(Whampoa)
hin3636-Lo PakHin--男--Mar6--Yau Tong

K1B

JadeCheung-周子琪: 星星組
Kin_Ma /KinKin--男--JUL30--(土瓜灣):彩虹組
W&JMaMa - Wills Chiu, 趙叔賢
Wesley-Lam /林昊言 -- 男--OCT06--(Whampoa )
Herbert Bei / 裴耀楠--男--(Tsuen Wan) -- 彩虹組

下午 :

K1A
SWAHLAM /Oscar Lam--男--MAY04--(黃大仙)
jenjen/Natalie--女--MAR21--(西貢)
AveryMak/Avery--女--JUN22--(荃灣)

K1B

fionayeung - 吳璟庭 (西貢) - 星星組
fatherj/Raphael - 男 -- Sept26
sunsunmimiqq/Chloe Tam - 女
‹ 上一主題|下一主題