用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無返學之園n1的mami
go

有無返學之園n1的mami [複製鏈接]

我亞囡由last fri開始返三個鐘喇,因為要就番校車時間,我亞囡都無咩喊,不過老師話佢一落校車有少少想喊,之後就無野重玩得好開心.不過我覺得佢多咗發dream扎醒,yesterday night有改善.你亞囡係讀邊間呢?

原帖由 suee 於 09-8-27 11:45 發表
今個星期慢慢加長時間由2小時到2個半小時, 今日正式返3個鐘了, 你地既小朋友適應未呀?
我個囡上星期無喊, 反而呢兩日放學就喊, 可能加長了時間未適應, 今日返左學一陣就喊住叫mami,
有點擔心添       mouth:" /> ...

我亞囡都係返pm(TY) ,可能佢精力旺盛,基本上唔駛訓都ok,不過佢會係搭校車時瞌下.不過都試過放學番嚟訓到6點幾根住10點先上床訓覺.(如果無訓呢覺就9點要訓)你可以試下唔好比佢訓咁多最多訓到6-7點,最多食完飯斗一陣再訓..慢慢調較..應該ok的.

原帖由 May媽媽 於 09-8-27 13:12 發表
我個仔剛剛加了2個小時, 最緊好d無哭, 但因他返pm, 每次放學都立即sleep, 如攪醒他, 就sleep 到11pm, 飯都不用食, 所以好麻煩, 我有d煩.... 你的bb會不會有此問題, 請指教一下怎安排他的進食時間表呢??? ...
‹ 上一主題|下一主題