用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 收到TSL result!
go

收到TSL result! [複製鏈接]

我都收到,waiting! Better than none. 但佢地有無reject letter?

其實有幾多人係waiting? 又要等,真係好痛苦。仲要封信有dead-line

原帖由 Michelle_Hung 於 11-11-20 23:36 發表
白色架, 後面咩都無! 但封信明明寫" If your child is admitted, you should come to our school with the required documents shown overleaf to register for your child." 但我點睇都係乜都無!!! 所以我諗係唔係w ...

我封都係白色, 淨係話on waiting list. Should there be any school places available, you will be informed by phone after 24 Nov,2011.

我都唔諗咁多啦, 6月亦唔會叩門, 唔會再博. 我發覺我女呢排好唔開心, 頭先同佢傾計, 佢終於忍唔到喊, 原來呢幾次的interview已經hurt左佢, 佢覺得自己好唔叻呀! 唉

原帖由 celinapang 於 11-11-21 00:00 發表
其實佢好叻呀, 3,XXX人選6XX人wor.... 你話EE 我覺得佢好叻 ! 你同佢去食d好野獎勵下佢...

唉, 多謝你的鼓勵.
其實second in 只有500人, 係TSL的訓導主任講O既. 我都有同佢解釋左. 希望佢快D忘記唔開心的野.

原帖由 Michelle_Hung 於 11-11-21 00:17 發表

下, 咁大壓力? 其實我仔都叫無咩點, 但去完TSL 1st in 時都有同我講"媽咪, 其他小朋友好叻架, 老師問佢地咩都識架, 我就咩都唔識." (佢講果時唔笑架, 聽到睇到我心都痛埋) 佢去完2nd in 都話好想好想讀陳守仁, 我 ...

其實小朋友都feel到壓力的. 其實佢入到second in我都好詫異, 當初我真係諗住佢都係陪跑. anyway, 佢入到second in,我都覺佢好叻架啦. 因為佢間幼稚園的程度,真係超淺, 又無咩功課做. 好在幼稚園有得直升上小學,依家睇埋自行點再決定佢到底讀邊間. 起碼呢件事俾我知道, 我女唔迫得, 我亦唔想再挫佢的自信心.

原帖由 Michelle_Hung 於 11-11-21 02:19 發表
可能天父知我有選擇困難症, 所以俾only 1 offer 我 等我唔使諗讀邊間好, 幫我揀埋. 雖然好明顯神所選的唔係我最鍾情的, 但我相信一定係對我兒子最好的.

除了出錯信, 我真係諗唔到咩理由佢俾封背面係blank的 ...

算啦,塞翁失馬,焉知非福!或者天早已幫我地揀左呢!
上帝早已預備!
‹ 上一主題|下一主題