用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 全軍覆沒!大家有何對策??
go

全軍覆沒!大家有何對策?? [複製鏈接]

剛上網check連最后一個希望都失落左,大家有什么對策?因為不想小朋友讀官津的學校,因怕太谷及太多功課。現在還有希望嗎??仲可以做D咩? 好唔開心, 但唔可以俾小朋友知.
   4    0    1    0

回復 cherrieshum 的帖子

你的意思是repeat一年再考?D學校會唔會好介意收repeat的學生?邊D學校先算是二線?以今年的情況好似所謂的二三線都全線爆滿

回復 Melody_BB 的帖子

只怕P2人家的收生要求仲高.而且學位唔一定有.

回復 Melody_BB 的帖子

是!不要放棄! 大家加油.

回復 calbee6 的帖子

我都覺得是好多好高大。直資唔俾人repeat小一咩?消息是否準確?

回復 evaken 的帖子

你仔仔是repeat小一咩?有人話直資唔收小一repeat. 可唔可以再分享下?

我覺得re唔repeat言之尚早,因呢個游戲仲未完!好好準備profolio,再嘗試向心儀學校叩門。當然還有抽獎未玩。

回復 chingcging 的帖子

其實可能直接考小一會更好。插班的話其實風險都大,有時系課程上有好大的唔同所以程度上都會有出入。

唔知點解,知道全軍覆沒曬之后,心情反而輕松左少少。起碼無前排禁down。依家反而積極甘諗諗下一部應該點做。大家好好加油啦
‹ 上一主題|下一主題