用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 打算報九龍塘,沙田或馬鞍山區幼兒園既細B家長請注意﹗ ...
樓主: JoyceNgYY
go

打算報九龍塘,沙田或馬鞍山區幼兒園既細B家長請注意﹗ [複製鏈接]

JoyceNgYY 發表於 13-6-5 15:28
我希望用我既經驗分享比D打算報九龍塘,沙田或馬鞍山區幼兒園既細B家長,希望你地來年搵PN班時,可以有更 ...
Thanks, but Victoria did not accept small b applications for PN last year, at least for Nov and Dec babies.

咁你最後有沒有如願呢? 小朋友in這麼多辛苦嗎?

JoyceNgYY 發表於 13-6-6 00:59
另外,我相信細B考K應該冇咁慘情,因為K位多過PN位好多,好多人又會再考其他更好的而執位,加上大部分學校 ...
希望你說的是真的呢, 因為k1面試的要求會比pn更高, 沒有上過pn班的細b與已上學的大b距離亦會大d.

以你所知, 哪些幼稚園收細b讀k1的幼稚園機會大呢?

alicekeith 發表於 13-6-5 22:13
- 博 士 山 ( 香 港 ) 國 際 幼 兒 園 ( 馬 鞍 山 ) 在校內見到今年n班有1/3學生都係九至十二月細b. Just  ...
I don;t think they have accepted any Dec babies.  Not heard of interviewing them.  Guess Sept / Oct babies only.

多口說句, 如果是10月或之後的細龍b, 我會讓他/她下一年做大b, 實在無謂與大龍b爭.

JoyceNgYY 發表於 13-9-28 18:56
仲有,我地普通人家,完全唔識人,
我囝番了兩個月學,同班裡有大b有細b,我地都完全feel唔到佢地唔鍾意細b ...

可否分享一下何文田維記英文老師的水準如何. 我知道她們都是net, 但她們懂得engage小朋友嗎? 我見過另一campus的net, 雖然口音純正流利, 但在幼教方面很是一般.

據我所知何文田維記沒有校車去沙田. 你的囡囡是如何安排上下課呢?
‹ 上一主題|下一主題