用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生為何已變質?
樓主: kellypapa
go

民生為何已變質? [複製鏈接]

回復 7# tsobaba 的帖子

哈,等我幫手推一推先。

哈....係喎,最安全係著番條片.....
算啦,每年呢個時候都會有d咁既post, 唔理真定假, 唔理新國民樓主依家先出呢個post既原因, 有offer的家長考慮過, 鐘意就讀唔鐘意就唔好讀....唔好為難自己....
不過有日到學校做義工家長先發現學校對有特殊需要的學生既包容同配合....

我囡囡係K1時已識"接被接衫"都係學校學返來的...
原帖由 mianyang_99 於 11-12-12 14:05 發表
係呀...大家都k1家長吧, ms教自理係有一套...即係學校唔會下下出通告提家長帶野, 而係要小朋友提家長.....呀仔同我都要時間習習慣, 因為我唔知佢真定講笑~~

同埋佢地有d口号歌, 成日話:"我長大了...自己的 ...

你可以叫你小朋友"接"比你睇, 可能佢識嫁,不過係屋企唔做咋...以我所知, 尤其係冬天, 老師要小朋友自己除外套同"接"衫放好既...長期訓練實得!
原帖由 mianyang_99 於 11-12-12 14:32 發表

你女女好叻呀....
咁大家都應該係ms粉絲喎~~
我讀左幾個月....真係覺得冇揀錯~~ :loveliness:

我囡囡話升上k2,大個女嫁啦, 厠所唔在係課室度嫁la, 要去厠所就攞個toilet pass,自己走過去厠所, 老師就會係課室一直望住我到厠所,而厠所門口有個姨姨睇住....
‹ 上一主題|下一主題