用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 KV vs MS
樓主: evachan717
go

KV vs MS [複製鏈接]

我又來講下啦, 我有朋友教港島小學既,佢間學校係有埋幼稚園既, 都算熱門, 佢就相反比佢小朋友由K2入讀自己學校既幼稚園, 之後堅持唔比小朋友直上私立小學, 就算老師仔女唔使交學費...
我同佢係死檔來既, 我又係佢囡囡既契媽, 所以佢一五一十講比我聽個原因, 唔係估估下, 佢原因....在幼稚園時, 因為老師都知佢係囡囡個阿媽, 所以特別照顧, 多好多機會表演, 甚至代表學校比賽...但係我朋友唔鍾意咁, 因為佢驚影響囡囡成長, 樣樣太順利啦, 佢要個女知道呢個世界其實好大,係呢間學校係因為阿媽而多左機會,去到第間就無支歌仔唱....
結果囡囡去到第二間讀小學, 發現問題, 囡囡上堂好多咀, 唔專心,咁我朋友就返自己間幼稚園問老師,阿女幼稚園上堂情況, 唉....原因佢囡囡一向都係咁, 只係老師比面佢,對佢囡囡容忍度大左D....

回復 36# mianyang_99 的帖子

mianyang_99未必只係ADMIN原因嫁, 請睇我既分享33#啦
我好buy我朋友既做法, 讓小朋友吃點苦好既....

算啦,就咁算啦,唔好嘈lor, 每個人要計既度既算既要求既都唔同, 最緊要大家都揾到自己想要既學校啦......
‹ 上一主題|下一主題