用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 英華面試分享
樓主: JoshuaN
go

英華面試分享 [複製鏈接]

原帖由 chicken 於 11-8-28 17:11 發表
請問面試當日是否會收到"和校長約會"的時間通知?會在什麼時間呢, 是否在平日?

是, 當日收到.
係平日.

原帖由 BB成長期 於 11-8-29 10:17 發表
根據交表次序, 我阿仔是在9月12日早止, 1 Group 5人

當日我都聽到係5人一組, 但我係網上見到, 好似10人一個時段. 都唔知係5定10 人?!

原帖由 veravera1234 於 11-8-27 22:27 發表
首輪面試要9月底才完成, 大家請公平競爭, 恕難分享面試內容!

非常同意, 對大家公平一點吧.
另外, 我又咁睇,
而家知試題, 可能只會令自己更緊張.
如想知試題作準備, 應早點找往年的posts作參考, 然後留多點時間跟小朋友準備.
現在距離最後一場1st in 不足一個月, 唔通真係日谷夜谷咩?!
他們始終是小朋友, 盡了力, 一切就隨緣喇.

明白, 但等的一組做咩呀?
只係坐係到等?

原帖由 thomasha 於 11-8-30 16:44 發表
Each group of 10 is divided into 2 sub-groups of 5.  When the 1st sub-group goes into the principal's room, the other sub-group wait outside.  When the 1st sub-group finishes, the sub-groups' position ...

我無眼睇.
其實上次面試時, 副校一話個禮堂變左做火車頭, 我就遠遠見到阿仔同鄰坐的小朋友講野. 返家後, 問佢講咪, 佢就話, "我同佢講: 老師話變左禮堂為火車頭 問佢講咪, 佢就話, "我同佢講: 老師話變左禮堂為火車頭?!哈哈."
5個小男孩共處一室, 真係..... 無眼睇.

原帖由 thomasha 於 11-8-31 17:39 發表
你猜五個男孩子拿著書本共處一室,他們會做甚麼?:D
‹ 上一主題|下一主題