用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 F.1開學,你地會唔會送仔女返學呀!
go

F.1開學,你地會唔會送仔女返學呀! [複製鏈接]

我打算送第一個月左右啦,事乎情況! 放學就間中咁囉!

你地各位又會點呀?:
   0    0    0    0

原文章由 ccspy 於 07-7-30 19:30 發表

頭一日會,教識佢之後就應該放手,唔係佢會好瘀ga,俾同學仔笑!

真係會比同學仔笑架:( 但係我老公好想我接送佢返學,話担心喎,覺得呀囡仲好細個

原文章由 Sindy 於 07-7-31 00:54 發表
千期唔好比佢覺得有父母接送好瘀既思想,比佢覺得你係佢朋友仔,同埋阿媽有時會接/送佢的,不過就唔好比佢覺得係監視佢咁,我有時會接下個大女放學,我會借d意話想同佢行下邊度,唔係特登睇下同乜人一齊,等佢唔好覺得 ...

sindy,

好招數!學吓嘢先 就用你個招啦,yeah !正呀

原文章由 DoReMi媽媽 於 07-7-31 16:51 發表
嗰時我就送個女返咗一個星期, 冇接放學, 但試過有個媽咪陪足個女返學, 食lunch, 接放學, 維持咗超過一個月, 結果搞到個女冇同學仔肯一齊食飯, 就算喺地鐵見到都冇打招呼, 因為佢媽咪&# ...

DoReMi媽媽,
呀女都肯比我送,但我諗好難過到一個月期,嘻嘻!

JP,

係呀!囡就真係好但心架! 佢仲咁細粒,今日飲茶人地仲問佢係米七歲添

原文章由 Sindy 於 07-8-2 22:52 發表
仲有一招,就係千期唔好比佢估到你,佢有時會估我一定去搵佢放學,我就話都係黎唔到,有時又會突然去接下佢,話突然間想同佢睇下佢要隻/錶/袋/衫之類.....hehe

你條友呀 精到你呀

原文章由 pianopear 於 07-8-20 12:34 發表
吓???仲送返學???

阿仔小四已經自己返學自己放學,佢可以搭巴士,亦可以搭地鐵,隨佢所慾,到中一,當然無可能送啦。

你地都係早d放手好d,對小朋友成長同獨立處事,有好大影響架。

尼d就係生仔同生女分別啦.
女孩子係令人担心d
‹ 上一主題|下一主題