用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 新法同余振強如何?
go

新法同余振強如何? [複製鏈接]

中二升中三想轉校,問校風如何?係屬band 幾呢?唔該,urgent ! 朋友個仔急轉校,謝謝!
   0    0    0    0

原文章由 櫺囹桼 於 07-8-15 22:13 發表

新法屬大熔爐(留班生、repeat生...入唔到英中大雜匯...)band1/2/3乜野人都有...咁o既學校唔好介紹畀人了!
余振強係中中...原本唔錯...而家每況愈下!

點解升班都要轉?讀開乜野中學?而家仲收生...一般 ...

櫺囹桼,

冇辦法啦,佢讀緊直資中二,學校程度好淺,小學部個校長走咗去辦中四,覺得再讀落去唔會有好結局,佢呀媽唔想個仔讀,呀仔都想轉返文法中學,唔想讀活動中學,想快快走人,但學校遲遲唔派成績表,到而家都未派,想轉都冇成績表,程度低都唔咁搵間好,只想校風OK就算,想即閃.:-|

[ 本文章最後由 CHUCHU 於 07-8-15 22:33 編輯 ]

唔該有冇人可幫到我朋友呀,係尼個時間都冇咩好好學校仲收插班,所以只要校風ok幾好就得架啦,thanks,各位BK友. 急!

唉!~~~真係~~~~!

勞工子弟都滿額lu:(
請間仲有咩好提意呀:( 唔該!

原文章由 tkkmama 於 07-8-16 13:03 發表

哎...咁麻煩呀, 邊間直資中學咁可惡呀???

邊間就冇畏講啦,最緊要快閃,有冇好介紹呀?

原文章由 motherlau 於 07-8-16 20:45 發表
Try TKO香島  or 匯知. 我會選香島,因為今年高考得 好D.

thanks

原文章由 DoReMi媽媽 於 07-8-17 16:48 發表
CHUCHU
大少老師話余振強係屬於band 3, 如果去余振強不如唔好轉校, 叫你朋友三思.

唉!如果唔band 3又邊到有位呀,朋友諗住入咗資肋中學,中三時可以參加中四派位,到可以再選好d中四(一定有中四讀),而家間直資唔會幫佢參加中央派位,到時局住升佢間中四,又或者比佢西出校,到時兩頭唔到岸囉.:
‹ 上一主題|下一主題