用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 07/08年度升小四 – 得閑入o黎傾下啦
樓主: evelyn317
go

07/08年度升小四 – 得閑入o黎傾下啦 [複製鏈接]

大鑊
我尋日先買學校本暑期作業,聽~~~~日要叫佢做啦
轉眼已踏入八月份,真快!

原文章由 carollam310 於 07-8-3 11:36 發表
我地暑假只係去過書展咋: 阿女而家隔日去學游水...咁樣凑出凑入..我每日流唔小汗.. 8月中會一行10人去曼谷+芭提雅10日... 我地三姊妹+我地四個女..加埋細佬同阿媽一齊去 泰國人既 ...

肥仔媽咪, carollam310,各位:

今年我冇去書展,因為書展咁多日病足咁多日,腸胃炎 有得免費入塲都去唔到 呀大囡就最唔開心囉!

原文章由 肥仔媽咪 於 07-8-6 20:41 發表
CHUCHU,

病咗咁多日真係慘, 咁你囡有冇整野俾你食呀? 宜家好返晒未呀?

肥仔媽咪
好番好耐lu,仲去食咗buffet添 !放完暑假九月開學搵你地食lunch呀,因為送呀女返學,順到去你地到.

原文章由 carollam310 於 07-8-6 22:39 發表
肥仔媽咪
我就自認係HK人...阿媽死都話我係泰國人 我阿爸阿媽係泰國人黎架...我喺阿媽肚入面果時仲喺泰國...阿媽專登黎HK生我 我都唔知自己係乜野人http://www.hk-laufamily.com/_ ...

carollam310,
哈哈,你緊係香港人啦,你睇你寫得一手流利地道口語化中文:D 就知啦.

evelyn317,

我諗要踏入高小啦,所以d課程開始深啦.

原文章由 evelyn317 於 07-8-9 13:55 發表
chuchu and 肥仔媽咪,人地話升上小四係同小三之前d日子5同曬,又多又深 ,我咁死懶,我"登"自己驚,個心又急又5敢俾壓力亞女,每年放暑假就最輕鬆.

今年開始d數有LCM, HCF......

點解咁靜?得閑要up下先,5 ...

嚟嚟嚟! 我幫你上返去.

原文章由 carollam310 於 07-9-28 11:09 硐表
我女都好曳架..又粗魯,,一D都唔似女仔........不過佢只會0係屋企曳...一踏入學校門囗就鬼上身 扮哂乖..加上個樣又呃到人...天生斯文樣...所以老師會選佢做紀律員..主任會選佢做糾察...家長日班主任對佢有讚無彈.. ...

carollam310,

見到你講果d嘢,忍唔住答咀
我呀細囡同你囡囡真係天生一對twins,從來係學校d老師都話呀囡乖到云.開學兩星期家長會,班主任一知我係呀囡個媽咪,就第一句,呀xxx真係好乖呀,唉! 我個心係到諗:又上當啦 哈哈

如果讀書好似你呀囡咁叻就好囉,咁就係學校要風得風,要雨得雨呢!好可惜d成績~~~~~~~~~唉!

[ 本文章最後由 CHUCHU 於 07-9-28 14:19 編輯 ]

原文章由 LULU-MAK 於 07-9-28 14:32 硐表
啱啱同班主任傾完電話, 了解過事情, 原來老師都唔主張罰抄, 只係我個囡將老師所講既野撈亂晒, 老師係要求係食飯時所剩下既時間(大約剩返4-5分鐘)內罰抄. ...

咁你唔駛担心啦 問多d知多d係好架!
‹ 上一主題|下一主題