用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 kts vs 協恩小學
go

kts vs 協恩小學   [複製鏈接]

回覆:eggmama 的帖子

學術方面,協小比KTS好。讀書壓力也比KTS巨大大大••很多,因為要保證上協中的質素。

回覆:sukitelfold 的帖子

有亞妹,我選協恩!

Yanamami  x3. 家下學費好貴,兩個女唔少野!  發表於 13-7-10 21:08
MC1128  X2  發表於 13-7-10 20:33

引用:似乎大部份家長都未知道協小已經冇得直升協

原帖由 horwing 於 13-07-10 發表
似乎大部份家長都未知道協小已經冇得直升協中, 到時都係同其他學校一齊考, 冇優勢.

不過即使冇中學backup, ...
冇優勢>>是假的。

Yanamami    發表於 13-7-10 21:09

引用:有朋友叫我選kts,因學術好好,反而佢應為協

原帖由 pu123 於 13-07-10 發表
有朋友叫我選kts,因學術好好,反而佢應為協小都晤及st rose好,因st rose有直屬band one中學,有8成以上入 ...
你朋友「線」你

引用:KTS+cannot+compare+to+HY.+completely+dif

原帖由 williskg 於 13-07-11 發表
KTS cannot compare to HY. completely different level.
我又唔覺得唔同leveI喎! 跟本就係將橙同蘋果分成唔同level。如果協恩同是私校、要收費、細妹要考過、冇中學作後盾。撇開這些因素,整體上,我反而覺得KTS高少少喎。可唔可以講多D你心目中唔同level把尺係點度呢?
////利申:我小朋友讀KTS。朋友兩個女讀協恩小三及小五。

kslee    發表於 13-7-11 10:17

引用:Quote:原帖由+Yanamami+於+13-07-11+發表點

原帖由 pu123 於 13-07-11 發表
選左喇!協恩呀!已call學校!
我同老公都覺得,應該俾番阿女自己選,因係佢讀,晤係我或者阿妹讀,晤想因 ...
恭喜! 祝順利,好合理選擇!

‹ 上一主題|下一主題