用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 嬴在起跑點的人是否真的嬴到尾呢!!!
樓主: gillgillkwok
go

嬴在起跑點的人是否真的嬴到尾呢!!!   [複製鏈接]

引用:Quote:gillgillkwok+發表於+13-3-26+10:09+

原帖由 gigayan 於 13-03-26 發表
按小朋友的能力, 俾足夠的知識佢, 作為家長, 你應該會知道你的小朋友幾時"太飽", 小朋友食滯左對家庭、小朋 ...
按小朋友的能力, 俾足夠的知識佢, 作為家長, 你應該會知道你的小朋友幾時"太飽", 小朋友食滯左對家庭、小朋友本身都唔係咁有益...../////////////////////////////////////////////////
事實,自己最熟悉自己的小朋友。有D跟到大隊前,有D在大隊中,有D大大落後大隊。

jeff76916    發表於 13-3-26 11:36

引用:Quote:awah112+發表於+13-3-26+11:52+馬主

原帖由 gigayan 於 13-03-26 發表
馬主一定贏,就算一世冇馬贏,佢已賺咗個名>>"馬主"。車前車後掛住馬會個牌。

awah112  仲有一大包大肉腸  發表於 13-3-26 13:12
gigayan    發表於 13-3-26 12:46

引用:態度對了,就贏了一半.+餘下的,就是天份和運

原帖由 Christi 於 13-03-26 發表
態度對了,就贏了一半.
餘下的,就是天份和運氣.
真實的!!!無懈可擊的成功態度

回覆:shadeslayer 的帖子

幾萬蚊=買份$6報紙>>>嘩!!!有錢朋友。||||||||用幾萬蚊花係補品,出入司機、工人接送。相信比不上由爸/媽帶去圖書館泡幾個鐘,去書局打幾小時書釘效益大。起碼親子時間贏咗幾條街啦。||||||||

引用:Quote:原帖由+shadeslayer+於+13-03-26+發

原帖由 crazymum 於 13-03-26 發表
呢D咪地區名校嘅做法囉!所以好多地區名校成績仲好過神級,但始終係唔同層次!

...
先生/小姐。在你心目中。學校>>讀新界學校=做新界人。讀巿區學校=做巿區人。名校>>又分地區名校,神級名校。神級名校成績差D唔緊要,都係要讀神級。奉勸考到神校之後,才高調說神校好。如果唔係,到時又要學人轉換EK的A/C名,發表偉論啦。

‹ 上一主題|下一主題