用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍城浸信會禧年小學 2009小一禧年家長
樓主: Cathleen
go

2009小一禧年家長 [複製鏈接]

放鬆 d 啦, 靚媽 !

其實你個小朋友既成績算唔錯, 唔好俾太大壓力佢. 而且考試有時都講狀態,  而且依家 d 小朋友受唔到錯折, 讀書路途又漫漫長, 依家都喺一年級,  俾多 d 鼓勵同支持會好 d.

原帖由 ksltd 於 10-1-19 13:23 發表
各位靚媽

你們的意見很好, 謝謝你們………….
可能我過份緊張了 , 我真是要反省下和放鬆一下自己::" /> .
其實亞女的成績都可接受的, 暫時只有1科8x, 其餘都有9x, 如她不是粗心大意就真是好滿意lor. ...

無論今次考成點都好, 都已經過去.  下學期還有二次考試要面對, 大家既小朋友都仲有進步空間嘛.

試下同佢練多d 字啦, 會好 d 架.

原帖由 sinkiukiu 於 10-1-19 21:59 發表
大家覺唔覺得常識D題目(字)好深,要明白才可以答啱,定係我個女真係好差......,雖然求學不是求分數,但個心都有些唔舒暢.......

新一年祝小朋友們個個身體健康, 事事如意.

到時我都會俾仔仔參加, 因為真喺好有意義

原帖由 ksltd 於 10-2-25 13:06 發表
今日係校園電視台見到有軍訓的影片,  見到佢地玩得好開心, 如亞女可以參與我一定同佢報名:

應該可以, 我見都有小朋友朝早由媽媽湊返學, 放學就搭校車返屋企.  

原帖由 肥梅 於 10-6-27 00:26 發表
各位媽咪
我個女今年小一,今天返學校買書,校服
不過就未登記校車,想請教
可否淨系坐放學個一程哩?(自己湊返學)

HI, KSLTD
我仔仔都喺派咗 2D 班呀.

原帖由 ksltd 於 10-7-6 23:34 發表
我亞女2D.
‹ 上一主題|下一主題