用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 用梗ENGLISH TIME 既媽咪一齊分享下
樓主: ivylai530
go

用梗ENGLISH TIME 既媽咪一齊分享下 [複製鏈接]

請問你哋有冇比bb睇嗰隻"my first video"嘅dvd,我呀b勁冇興趣睇,好悶吓,係咪必睇?

最近大家用成點呀? 分享吓吖!

我呀B次次聽隻DVD songs都好開心,睇呀 Simon 仲眼定定!

請問你哋有冇比 bb 玩套 Maths 嘅教材呀? 我之前放埋咗一邊,完來要玩喇!

我初時都係咁諗,聽完 smart kids Club 搞嗰個杜曼教學法 talk 之後,想買數學嗰套教材,我個顧問話唔洗買住,用番套 Maths 教材先。我先發現一直都冇同阿仔玩,佢話要玩喇!

嗰套係有紅、黑點嘅 flash cards!

我個顧問話套 Maths 已經 OK 及足夠,唔洗買。

原文章由 CAP 於 08-4-26 23:49 發表
你講既數學嗰套教材, 係唔係即係 flash card 呀 ?  點解唔洗買住 ?

1. 我都係隨意比佢睇,有次序! 一日一次。

2 - 4 同 Cap 一樣,要慢慢嚟! 不過,唔開 TV 嗰陣時就開 CD 比 bb 聽。

原文章由 ivylai530 於 08-5-3 10:18 發表
各位媽媽朋友, PLEASE HELP !!!!
事源我地自新年後, 因為表妹出左世要幫手, 又遇上彤彤豬豬呷醋鬧情緒, 所以手頭上既學習幾乎停頓落嚟, 到今個月, 原以為一切開始回復正常啦, 準備再繼續開始, 點知, 問題 ...
‹ 上一主題|下一主題