用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 歡迎光臨..Form 2 無頭痕
樓主: jazzmama
go

歡迎光臨..Form 2 無頭痕 [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 mayc 於 10-9-22 13:13 發表
我囝學校終於對買計數機一事有反應,學校遲d會有書商到校賣機,我問佢老師有無指定那一款,他說沒有,而FX-50FH買$148,好抵!
matthew 學校指定3650,我叫佢再問亞 sir 話屋企有 50FH 禁用唔用得?亞 sir 又話用得,禁我梗係買部快d、好d 架啦!

祝All Mom 中秋家好月圓
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜津津樂道

醒目開學勳章

JSCfamily>>Candy:麻煩你問下你同事(亞仔讀何官個位)對呢間學校有乜感想?
真係對呢間d老師無乜好感 激鬼氣:;pppp:
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜津津樂道

醒目開學勳章

原帖由 JSCfamily 於 10-9-27 11:05 發表
M&A Mom:

我聽同事的語氣, 對佢地學校係positive的.
因為佢和佢阿仔由小六已經好心欴儀此校, 而佢阿仔成績好好 (全級頭十名內), 所以老師都好錫佢阿仔, 我從無聽過佢投訴此校喎. 佢地對學校都係有讚無彈!

你有咩咁 ...
matthew 話早會排隊時,後面攪佢/打佢 pat pat,禁佢米拍/撥走隻手,係前面個訓導主任見到就兩個都罰晒 matthew 解釋,佢話 matthew 有打人隻手都係有罪 禁呢d自然反應佢地都可入罪我真係無野好講 禁你叫小朋友第時點做,比人攪都企定定? matthew 之後見班主任,以為老師會明白,點知又係講廢話,你有郁都係要C(家陣唔係還手,係自然反應)

有時我禁諗,家下d 小朋友點解有d會好乖特然變壞,可能就係呢d唔持平老師教導出黎!(打人個個要罰,被人打個個都罰,d細路就會諗禁我做乜仲要做乖個個?)

醒目開學勳章

原帖由 mayc 於 10-9-28 11:05 發表
M&A Mom:
matthew轉咗校咩!

'甘"而家老師罰佢咩?而老師有無教他下次遇到同樣事情時應該點樣做?
無!仲係何官
罰黃紙,集齊五張送缺點一個。我仔曳你罰佢,我覺得天公地道,但無辜入罪就真係意難平

醒目開學勳章

原帖由 jazzmama 於 10-9-28 14:22 發表
M&A

呢d野我見慣啦, 我仔都係成日比人攪
保護自己的動作就係還拖啦
老師唔會聽d細路講故仔
有殺錯無放過

有次我仔考試時比人攪啦
佢收卷後至投訴, 怕唔夠時間做卷
又怕出聲比老師話出貓
結果 :老師話佢無即時出聲 ...
禁你仔還拖米要一齊罰?

我就係唔想郁一郁都舉手,少少事都投訴!我叫亞仔同班主任講調去排最尾米無人攪!

醒目開學勳章

原帖由 JSCfamily 於 10-9-28 12:17 發表
M & A Mom,

咁佢地老師又吾去了解就認定被害人都有錯!
吾知點解我總覺得官校的老師欠缺愛心和耐性... 佢地永遠都係當係一份工..所以吾可以對佢地有期望或要求! 或者係我細仔以前讀左一年官小的感覺, 所以讀完一年 ...
你知家下呢個年紀男仔,佢難真心聽我地哦!怕佢比人教唆諗Y左,就真係多得佢地呢d老師

醒目開學勳章

原帖由 mansonwai 於 10-10-14 17:03 發表
亞仔睇完報紙話何文田 la sa 爆手足口病.
佢話學校呢幾日都每班有幾個同學病
高 Form 都有幾個係手足口 tim

大家要留意 & 小心 d......
陳瑞X?一定叫亞仔唔好過巴街打波!

你有冇叫 manson 帶定d消毒抹手液?真係成個所帶番學校

醒目開學勳章

原帖由 jazzmama 於 10-10-21 11:54 發表
xiaohahaxiao:

你一定好心甜啦
我仔到依家都未識關心人
因為你照顧得佢太好。佢會覺得你係 superma!Matthew 上年見過我病到CC下,知到個亞媽都有脆弱一面,家下佢見我都會問我有冇事,我M到肚痛,佢會幫我叮暖袋 所以唔好下下做強媽,有時都要做下弱者,嗲下d仔,做亞仔第一個女朋友

醒目開學勳章

原帖由 mayc 於 10-10-28 08:27 發表
今日開始測驗,昨晚仍因欠交功課被罰抄!

今次真係考天才啦!
Matthew 下星期測啦!佢仲掛住facebook 今日禁凍就水運會!

細女今日開始測,但就係病住黎測

醒目開學勳章

原帖由 jazzmama 於 10-11-12 08:52 發表
mayc

間中滲d湯水打好過底
緊係唔好成支蔘比佢地保身啦
ha ha
有支參比佢地,佢地都灘凍晒先黎食,乜效都無啦!

衰仔仲日日fb 同人談情

醒目開學勳章

原帖由 mayc 於 10-11-16 13:30 發表

M&Mom:
"甘"妳咪好快做奶奶!  

...
唔好笑我啦! 我家下時時要小心分析比個仔知!個女仔睇落斯斯文文,但太主動,係言談間我覺得亞仔有被佢牽住鼻走,所以我都提醒佢真心對你人唔會只顧佢自己感受,叫佢自己諗下個女仔係人有我有先黎迷惑你定真係想同你做好好朋友!

醒目開學勳章

原帖由 hhma 於 10-12-7 16:36 發表

我靚過佢地好多呀!!!!!!!!!!
明白!明白! 認同!認同!

個位媽咪禁介懷個仔比人鬧米去學校正視囉!

醒目開學勳章

原帖由 mansonwai 於 10-12-8 02:55 發表
hhma
我已經同妳解左話啦 !
鬼咩...妳咁鬼熱心
遇著多猜疑既媽咪米出事囉
所以, 忍唔住都要同妳解吓話  

Mandy>爭少少!漏左加[靚女] c奶

醒目開學勳章

點解我仔間學校禁多野攪出黎 今日又話PE堂換衫影淫照[當然無禁激]捉左我仔做二五[佢無份玩,但亞 sir 要佢爆大鑊]唉!禁我仔米被亞sir 擺上
‹ 上一主題|下一主題