用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖羅撒 k1 的家長
go

聖羅撒 k1 的家長 [複製鏈接]

你地個個小朋友都係讀上午班 !我囡讀下午班呀 ! 我都好想佢讀上午班呀 !

當日我都見到好多家長寫信轉上午班,後來校車d人話比我知,以佢地既經驗問返d家長10個都唔會2個可以轉到上午班,所以我放棄左無同佢轉上午班,我住紅磡甘近都編下午班,但有d住好遠反而佢地就讀上午班,所以都唔係好明佢地既編制 !
大家係咪都係會返學校買校服呀 ! 不如當日大家係學家聚下認識下 !       

原帖由 wing 於 09-5-14 19:01 發表
halo 咁多位同學仔既媽媽~

其實我係住屯門既, 不過大女都係出九龍返學,所以我朝早會一次過湊兩個出去

yantung0224 你有無寫紙要求轉番上午班呀 ? 我交書簿費果日見好多下午班家長都想轉呀

大家要多d上黎交流下呀  ...

zzoe 你囡囡讀上午班 or 下午班呀 ! 如果係下午我地就係同一架校車 !
其實$620,都唔係好貴, 我而家去九龍塘架校車要$1000元 ! 我地仲係差唔多開學先通知我地加140元校車 !

原帖由 zzoe 於 09-5-20 21:39 發表
D 保姆車真係好貴呀!我住土瓜灣都要$620一個月。

hi bu813,
恭喜晒係呀 !

原帖由 BU813 於 09-5-22 14:00 發表
我地都係當日比信希望轉上午班, 一星期後, 學校打嚟話成功呀, 好開心

有興趣既媽媽不如當日係學校約個地方得大家交流下.........

原帖由 wing 於 09-5-21 13:34 發表
咁多位媽媽, 如果6號果日大家會返去買校服既, 不如約下見見面啦, 因為你地大部份都係搭校車, 所以到時無乜機會見到架

哈哈哈!!!!!!!!!!!我都係6號下午帶恩彤去st. rose睇下學校既環境 ! 大家不如定個時間:

yantung0224  - 15:00pm

原帖由 cherrysino 於 09-5-26 11:33 發表
好呀, 大家見吓面認識吓 good good!
我囡囡葆晴係返 Cannan 全日班的, 我打算等佢係學校午睡完先提早湊佢放學行過去 St Rose 做校服呀!

回覆 1# WINGYINMON 的文章

大家到時再約都未遅啦 ! 時間大家可以再夾既...

讀下學校既資料, 了解多d就ok  ! good luck.....

原帖由 babellt 於 09-10-12 13:44 發表
各位媽咪, 你們好!

我將會為小女報2010年K1,
想問下K1 interview 會問什麼?
可否分享經驗? 謝.

我囡坐14號早上校車... 點解架校車成日轉司機架...而家已經第3個啦..大家有無呢個問題呀..
‹ 上一主題|下一主題