用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 K1 NE am 班請進
樓主: primrose_bb
go

K1 NE am 班請進 [複製鏈接]

最近都好少上bk, 一上來就睇到呢個題目, 真係開心! Nice to meet you all!
我仔仔臻臻Bottle都係讀呢班既Red Table, 坐最角位, 同Brian坐(希望無搞錯名)^^
Bottle 有時都會講起學校既野, 佢會話我知一d同學既名, 例如Brian, Brice, Marco, Jasmine, 蛇蛇, 滔滔, 家朗, 心桃. 感覺到佢係學校好開心.

我都無留意學校出帶口罩既通告呀, 不過開學初期又流感高峰, 我都有將口罩袋係書包, 有時有dd唔妥都叫佢即刻帶番, 但發覺無咩用, 傷風感冒果d好快傳播, 特別坐校車, 見到幾個同車既學生都病病地... 希望呢個過度期快d過!
我無join Hong Kong Schools Music Festival, 你呢?
祝大家中秋節快樂~~~

Bottle told me that he was disappointed because nobody birth on Sept & Oct in his class and they have no birthday cake!
I'm looking forward for our outing on 1 Dec!

hi Primrose, 我諗係啦, 我諗佢地應該好多機會一齊玩! 我問過bottle, 知唔知邊個係jasmine, 佢話知, 不過唔同table.
希望我地可以係1/12outings見面!

我(臻臻媽) 的facebook:
[email protected]
希望在facebook同大家多d交流同睇相.

原來有兩個issac架, bottle每次提issac個音都好似"阿蛇", 好好笑.
期待1/12見大家!

大家是否在忙準備過年呢?
祝各位新年快樂!

你地過年會去旅行嗎?
我本來想去台灣, 但過年既機票比平時貴好多, 又擔心d店舖過年唔開, 所以唔去了...不過計劃會去澳門玩兩日

Cammy, 咁你地去澳門有咩行程呀? 食野為主嗎? 我好想快D去呀! haha~~
同埋會揀一日去ocean park 一日去disneyland, 因為呢個假好長, 我同學校一樣14號先番工!^^

Jasmine媽, 恭喜你呀!趕得切過年前生BB呀! 祝你同BB身體健康, 你多D休息, 唔好冷親呀!~~

Camm, 你講果個Kid's City好玩呀!
玩左兩個小時, 好開心!

各位媽媽, 聽日到我地參觀喇, 期待聽日見面!

果日好玩呀! 可惜我無乜影相, 老師話6月有個function, 小朋友表演, 到時見你丫!

Clara, added, thanks!

Gloglo, 我有成套書, 上星期開始同臻臻睇stage 1 無字 & First words 果兩個stages, 佢都跟得幾好, 今個星期睇stage 2, 佢讀得哂下面d宇, 我會keep住自己同佢睇落去, 不過都期待學校用佢地既方式再教佢深入d, 希望佢有一日可以用全英文講哂成個故事.

我買了, 你們呢?

各位NE班媽媽, 暑假就到喇, 之後升K2相信都分散哂唔同班, 我希望可以keep住聯絡, 或聚會, 等d小朋友可以延續友誼.

我在fb開左個st cat NE既私人group, 如果想加入, 請add / pm我, 註明小朋友個名, 咁就可以加埋入去傾計.

my fb a/c (Botto):
[email protected]

我果條係表弟好多年前著過留低, 我諗呢個年代真係好少人賣喇!
‹ 上一主題|下一主題