用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 礸石山永樂創新英文幼稚園有人聽過嗎? ...
樓主: Emib
go

礸石山永樂創新英文幼稚園有人聽過嗎? [複製鏈接]

回覆 Emib 的帖子

聽過, 佢舊年xmas 有open day 我去過, 不過因爲無校車到我家, 而且問過嚟緊15/16 都唔會有車, 所以無報
但感覺唔錯, 佢open day 有模擬試堂, 不過我囡嗰陣剛1歲, 仲未識行, 成舊飯咁, 唔太enjoy, 佢無扭無尖叫我已經偷笑

回覆 Oh!Baby 的帖子

龍蟠苑

回覆 Handsomewoman 的帖子

啟蒙 = informal N (因爲呢間學校既N 班申請教署仲未批),所以只可用啟蒙當playgroup 咁上(每日2.5hr, 一班不超8人, 一樣要着校服, 好似話2個老師VS 8個小朋友, 不用interview, 報名即收)
我之前都問過想報,因爲我女就2歲想揾N 插班,但最衰學校無校車,我帶唔到佢返學,所以最終無報

如果學校近你, 我諗都應該不錯, 新校算大, 設備和佈置都幾attractive, 之前去過open day 感覺唔錯, 但我唔係用家, 俾唔到實際意見你

假設2邊都收, 俾我一定揀鑽0, 多設施, 有NET, 70%老師有3年以上經驗, 最重要係集團學校, 支援上應該好過獨立一間幼稚園, 而且0糧個名响好多, 亦難入好多, 如果收你, 真係very lucky

回覆 crossfinger 的帖子

係架, 無券讀3年好金, 不過之前個jm 話撇除學費issue 嘛

回覆:Emib 的帖子

之前問過唔太記得,好似半日班3000 蚊

‹ 上一主題|下一主題