用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 P.5呈分試 數學失手差咗, 點算?!
go

P.5呈分試 數學失手差咗, 點算?! [複製鏈接]

P.5呈分試 數學失手差咗, 點算?!
次次 都B ,
今次呈分試 竟然C!
英文A
連中文都A
但Maths    ------ C  
問亞女 -----   佢都話唔明點解會C, 然後就
又無卷派番,
我不斷鼓勵佢, 開解佢!

點算呀?!
   0    0    0    0

我會問返老師!

平時我自巳跟佢D maths 好實! 都ok!   所以我好down!

現在要急救!   暑假一定要補底!
有朋友說kumon 好! 但都升p.6 还有用嗎?

多謝你地的意見!

我down咗好多日! 因為 unexpect!  

我對自己講 : down 到今日, 要down 完!   

下星期要同亞女一齊再努力過!

我都知kumon的方法!

只是一時未接受到, 好亂, 又想東想西.....................

當時我看到result 時, 英文 中文都 straight A 好開心!因為恨咗好耐!
然後掃吓落其它都A / B, 突然見到個C !
看清楚是 Maths!  
心情是上天堂下地獄!

我的EQ 可以 控制到唔話亞囡, 因為佢是失手!  
但我個腦就不斷問自巳, 哪裏出錯?!

再次多謝你們 的鼓勵,  開解, 意見!

好彩有你地的分享!

昨天, 我們到豆豆城, 送了禮物給她!  因為她真的好努力, 英文, 中文都 Good!  
工人告訴我說上星期五, 當我不在家時, 她讚女女英文 中文都 straight A, Very Good!
但亞女哭住話Maths BAD! 連工人都話見到心痛!  
見到佢生性, 我重心痛啦!  

現在我和女女都OK啦! 我鼓勵同開解咗佢, 佢一定Happy 啦!  有禮物!  

Many Thanks!
‹ 上一主題|下一主題