用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Deleted
樓主: Tans
go

Deleted   [複製鏈接]

Tans 發表於 17-11-14 22:59

各位家長,如題,你地會點選擇?

如入英華,家長都要一齊博,每科有排名,朋友説三次不合格,學校幫你找了別一所學校轉校,你只要簽個名就走得人轉校!

cobeyan 發表於 17-12-6 15:33
但唔合格3次,真的會被勸退嗎

有朋友仔已在書院讀者,他說是真的,你都吾洗擔心找學校收你,校長已幫你攪掂,只要簽個名退學便可!

hkpapa852 發表於 17-12-6 18:30
一位上個月仲問緊英華3rd In會係幾時既家長,忽然變咗大內密探咁清楚內情?
...

你話我?我都是2in 前先知,因為朋友叫我咪讀,只是sell 得好,知多啲之後 覺得學校不是噤合我!

猴子爸 發表於 17-12-6 17:56
如属实,真的欣赏英华这种一条龙的售后服务,连退货安排都做得很周到。
...

當時我都得自聽錯,double confirm 我朋友,是簽叫退學,自己再找學校轉? friend 話學校找埋比你了,簽名就可走!

simoncwl 發表於 17-12-6 20:03
你friend是現時書院家長?要不要我親身幫你問鄭校長?

你可以問下呀!
我朋友細仔今年入u ,要佢講返小學啲嘢都有十幾年前!

kctsang 發表於 17-12-7 15:01
其實可以向好方面諗,十幾年前你朋友個仔被學校勸退,不過最後應該無走到因為佢係書院家長,係唔係?一個 ...

我不是當事人,冇問佢太多小學detail 話晒十幾年前,佢都吾噤貼身了,佢只叫我不要去讀!又要年年損$,便服日,個個又要名牌上身,佢自己都吃力,不是富貴人家!
不要再post 我了,我本來都like YW ,但驚太谷所以有機就問下個friend ! 現時小一家長都話吾覺得,仲好開心!

ozduckie 發表於 17-12-7 16:11
捐錢,有,但可捐可不捐,捐一百幾十都可以。便服日是根據每年主題去全班設計服飾,我仔呢幾年套衫都是全 ...

原來可以吾損,我朋友仔可能大,所以要求老豆損五萬定五十萬,可以刻名在泳池內喎!
我都相信名牌不名牌是來自小朋友自己壓力,不是學校一定要看名牌!

ozduckie 發表於 17-12-7 16:34
累積捐五千已經可以在泳池刻名啦,話哂班仔會游到12年,捐少少都合理既。
...

好彩有你情清!

ANChan59 發表於 18-2-26 12:21
你都唔清楚,咁又可必亂噏呢?

見到講名校點差就實牙實齒,好多時的資訊都是錯的,或者誤解,如果是是事 ...

一講損$,有好多用家出來澄清,所以你話我有冇亂講,你是否用家,用家一定知內情,yw好神,吾好講任何負面消息!

Soundervolt 發表於 18-2-26 16:45
"要求老豆損五萬定五十萬" 如果真有其事,可能囝仔深愛學校愛到不能自拔....或爸爸平時星期六賣旗 ...

你不是用家?用家應該都知,我認識的朋友家長平時都不會説負面,只是當我今年要選校時,他們都分享一下給我,等我考慮清楚些!
學校是否不喜歡爆大x?

hkpapa852 發表於 18-2-26 17:13
如果你真係識兩間學校既用家, 而佢地又真心分享, 你應該知道小朋友要係呢兩間學校中保持成績, 唔係想像中咁 ...

對,所以佢地叫我不要揀,有一位重講好多衰野比我聴,叫我吾好揀

猴子爸 發表於 18-2-26 17:44
我觉得重点不是Soundervolt/陈sir是不是用家,而是你是不是用家。只要你是用家,你说的就有多些credibility ...

我不是用家,所以想了解學校多些,只有三位線人報料 ,知多了和大家分享下,大家都知學校好好,大家都想入,不過我知多後,覺得學校不是我杯茶,!三位缐人都話有損$,第一位話仔要佢損好多,第二位話年年都有損,不小$,第三位話有損,吾覺好多!
嘜ek 要用家先可發表意見咩,你們好好保護這所神校吧!
‹ 上一主題|下一主題