用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 交咗幾間學校k1留位費? 再有其他offer會再留嗎? ...
樓主: 29102011
go

交咗幾間學校k1留位費? 再有其他offer會再留嗎? [複製鏈接]

回覆 webpaupau 的帖子

X3。撑!

回覆 kiecheukhei 的帖子

我心:儀收了下午,其餘的上午offer全部冇留位,創價冇in.免得浪費自己時間和錢。亞女也可以鬆口氣

Chirley    發表於 13-12-13 13:45

Mrs.Luckycat 發表於 13-12-11 22:00
各位,看到樓主這個答案,你們還會再回應他這個(或以後)的post嗎?網路世界太多虛擬身份,大家(包括我自己) ...
冇錯,大家中伏喇包括我自己

回覆 oooasis 的帖子

有時你認為作"好準備",人地幼稚園偏唔收,:;pppp:冇offer 又點?行衰運??冇揾麥00?

oooasis 發表於 13-12-12 18:18
唔收又如何,世上得一間幼稚園嗎?讀第二間唔得咩?
如果實在心儀,就寫求位信,到有人放offer時還有機會。 ...

哦,原來係咁既。唏!候車室既家長等多一陣,好多人未想好,所以世上第五丶六丶七幼稚園都未有你們份。冇衰運,冇麥00,只是要揸實3丶五個位慢慢揀.

我呢D冇準備既人冇鬧人呀。呢度咁多高手寫大篇文講自己"理論"要慢慢揀大理由,我戥冇offer既媽媽苦,我自己都有冇offer既不安時間。等這些人"早D放位",睇怕D媽媽繼續驚和擔心

未有offer既媽媽,我在此支持你
!寫呢句,應該唔會俾人話鬧人喇掛.
又話上崗.好scary呀!!仲有叫你地睇日暦.想多都冇用,

rbg2011 發表於 13-12-12 20:26
有offer 當然沒問題,早d放返唔要果d出去,大家好
人地都寫了好多段落話要諗同好辛苦決定,冇offer.既等消息喇。記緊睇日曆喎

之前D家長曾寫過,其實多留一間,可以了解,但其實可能每個人都有心中次序。真的可放手上多的。放手真的很困難?怎樣培養和選擇孩子日後的学習,應該立下目標。大家話當局處理不當,大家咪自己互相合作。手上多個3間,對不起得罪講句,你真係自私。
‹ 上一主題|下一主題