用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 有無09年崇幼主流家長,入嚟交流吓啦!!!
樓主: Monty
go

有無09年崇幼主流家長,入嚟交流吓啦!!! [複製鏈接]

Hi 大家好...來年9月大家要認識下啦...

tina>>你個網好多資料, 好有用呀!
曦彤媽媽>> 可否分享下這間學校及主流班的特色?
Skyyoyobebe>> 你住西貢不怕遠嗎?

小朋友名        住地區
Monty---------- ???? -------- ????
Tina  -----------  思思-------- 美孚
Skyyoyobebe--- ????-------- 西貢
曦彤媽媽--------- ????--------????
miutang --------思捷 (囝) -----荃灣

......................小朋友名.......... 住地區.........上/下午班
Monty---------- 卓瑤 --------- 牛池灣------ 上午班
Tina  -----------  思思---------- 美孚--------上午班
Skyyoyobebe--- ????---------  西貢--------上午班
曦彤媽媽--------- ????---------- ????-------上午班
miutang --------思捷 (囝) -------荃灣-------上午班

如果開學前認識大家, d老師會唔會好奇怪?

知唔知荃灣坐校巴要幾耐? 好擔心亞仔坐好耐車.

都未返學, 咁快就申請? 是否給現就讀k1-k3學生咋??

原來真的有了, 詳情請看

http://www.edb.gov.hk/index.aspx ... no=2&UID=103307

唔駛客氣, 多謝monty提醒就真.

有關車費同路線, 可在 http://www.ttpskg.edu.hk/chi/busk.htm

(見底部連結)

荃灣都要八百幾呀

我發覺通常返學早上車, 放學就早落車, 可能咁樣公平d掛.

謝謝曦彤媽媽的分享, 令我對這間學校有信心, 我覺得這間學校是平, 靚, 正之選, 唯一輸蝕的是名氣, 不過, 我認為只要小朋友學術兼德育都發展得好, 不論是從哪間幼稚園, 相信都會有好多小學收的.

你大女考小一未? 結果理想嗎?

恭喜晒.

另想問曦彤媽媽及tina, 為何選主流班而不選國際班?

我選主流是希望小朋友有正規學習廣東話, 始終英文及普通話不是母語, 及國際班只有下午班.

但普遍好似prefer國際班多d, 註冊時也是有些父母要求轉國際班, 我不知自己選擇是否對呢?!

d朋友叫我梗係揀禮賢, 唔好揀崇真, 主要係崇真唔出名, 同學生較活躍, 而家我15, 16, 但我決定今日去禮賢註冊先再諗過, 好煩呀.
‹ 上一主題|下一主題