用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 09/10 禮賢K1入黎啦!
樓主: HoManYu
go

09/10 禮賢K1入黎啦! [複製鏈接]

我都未申請學券, 上次註冊取了表格, 我以為佢地話在第二註冊是才交這表格, 跟住由學校代交, 所以一直沒有填喎.

我都有去, 我覺得他們的佈置及小朋友的作品都好有創意, 常識好似好深, 居然教d人體內臟.  但最不滿意是英文科的比例很少很少, 只佔某課室的一少半.  幼稚園是沒有外籍老師, 只有說英語的華人, 我朋友講有家長都曾經反映過英文太淺.  而書單上, 一個學期都係教兩本書 (雖然唔知幾厚, 但單看價錢, 幾十元, 應該不會太多內容).  另, 好似睇唔到有普通話科 (幼稚園部).  有無家長知道英文同普通話的情況??

上了小學部參觀, 一個小學五年級學生全程跟我說英文, 唔係好流利但都ok, 不過我想這裡的學生未必能說native般的英語, 因不是他們強項.

另也同意d老師都無主動同家長傾計.

我朋友都問過老師, 話今年有1,000人來in, 所以小朋友入到真係好厲害呀.

但仍有擔心英文方面, 如入此間, 看來要報英文playgroup.

我仔叫思捷, 幼愛班, 多多指教!

分班喇....!!
昊昊(ho ho).......2月出世..........上午幼勇班
yin....................1月出世..........上午幼勇班
Clement............6月出世......... am
Forrest..............8月出世..........am 幼愛班
Evan..................4月出世..........am
思捷...................4月出世..........am幼愛
Jones........... 8月出世...............pm 幼望班
yeungyeung.....05年12月..........pm
LaamLaam..........2月出世..........pm
Sheryl...............12月出世..........pm 幼望班
嘉嘉.................06年10月..........pm
梓楹..............06年05月.............am
Ivan Chan......06年08月............am
Hoi Ching.....06年05月...............pm
Grace...............05年11月..........am
Kristy.............06年12出世..........pm 幼信
‹ 上一主題|下一主題