用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 - 續集
樓主: TSLiu
go

ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 - 續集 [複製鏈接]

Re: ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 - 續集

真係好, 1個2個都愛上學

sumyinmami
嘩, 你個女羨慕死人, naoki做功課好草率架, 唔得, 我要比心機train下佢

danielboy
世伯冇事丫ma

chingyu
原來你都參加左朗誦, 我第1組, 同你緣坑1面tim

Re: ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 - 續集

danielboy
好開心, 終於等到親子活動, 等到我頸都長, 返沙田旅行, 回程我唔跟車直接返屋企得唔得架?  你點打算?

cherriemami
BBQ~我就古天樂時間, 佢OK我OK, 到時一定通知你

cherriemami
NO古仔NO MORE FUN, 唔好介意

danielboy
我真係唔知原來文化博物館好好玩, 我性急, 唔知復活節開唔開, 好想去
re~naoki, 我睇番錄影帶佢讀得麻麻, 我同老公一致認為佢天生條件得分, 果句"牛羊樂陶陶"好cute下, 不過無用架, 好懶架佢, 呢樣係我至擔心  :cry:

chingyu
好彩你提一提, 我真係唔記得PARTY係穿便服

jess647
sabrina係國語人已經好叻女啦, naoki唔識普通話架

danielboy
我幾時都覺得dan dan係好叻

bignose
ansel認真留心都算幾details, 我尋日走去問下naoki
我:naoki, 你有冇聽過耶穌
n: 有
我: 耶穌死後復活你知唔知
n: 知呀, 佢死左20日
我: 唔係, 耶穌死後3日復活, 所以有復活節
n: 不過我果個耶穌係死20日架
我: 耶穌得1個架炸
n: 你果個死3日, 我果個20日架 (好認真)

SUMYINMAMI &DANIELBOY
真係好鄧你地高興,個心真係唔捨得sarah & dandan, anyway我都會支持你地既決定

都話dandan係我偶像架啦

chingyu
naoki邊得丫, 我覺得機會率=0 所以至決定唔去架
+上而家響sc已經stable左, 我內心唔會轉校

sabrina_bb
我仔n班km, k1轉sc, 我個人認為2間學校都很不錯, 必要2選1我都係選擇sc, 因為km都幾深, sc係活動教學, 家長舒服, 個仔又學到好多野, 最重要係佢地讀得好開心, 仲有1點好主觀既, 我覺得sc老師比km pro  

sabina_bb
我上年都曾為KM vs SC煩到死, 都好明白你既心情

0203ma
都唔係咁講, 反過來佢地響屋企受保護, 有時諗佢地大個左唔知受唔受得起挫折都好矛盾, 如果而家就比佢地出去學出去撞下板都好

mabel_leung
其實你所謂既怪問題去到邊1間kinder都要面對, 同你選擇kent or sc都冇咩關係, 不過我又唔覺得你個仔果類屬於咩大問題, 可能佢唔鍾意爭執/比其他小朋友早熟/唔鍾意嘈而引致佢不愛埋推, 可能係好事, 或許佢比較有分寸tim

hermanma
踢足球好玩bor, 我睇過你個website唔見4歲class? 只見到5歲??

mabel leung
sc老師愛心ok既, 了解小朋友都ok既, 唔係點會咁多人讀jet, homework好輕鬆下

danielboy
校刊上見到你靚靚照片好surprise, naoki問點解冇我 :

咁快要攪k2既野, 時間過得好快, 希望k2運氣好d, 可以安排到果班有好既老師

Sue^_^
咁你7月會唔會cut sch bus? 點手續呀?

danielboy
好似4月返12日俾一個月錢=$70.4 per day   

sue
咁maybe 7月唔搭校車, 因為都想學期尾送下佢返學等佢開心下

tungtungma
d相效果好靚wor

cherriemami
可能令cherrie以為你係full time mami, 好偉大呀, 不過日日涯夜好辛苦, 你要保重身子

jess647
好呀, 一齊送佢地返學丫

Danielboy
31/5我都想參加, 預埋我, 有古仔有我 :

你地邊個星期五去文化博物館?

DANIELBOY,
Yuen Long or Sheung Shui都想去

hermanma
嘩, 好大陣容

我好慘, 由搵資料, 買料, 剪貼, 至製成都由我1手包辦, 我今朝等校車先同其他MAMI講, 做呢份PROJECT仲辛苦過返工, 好大壓力, 最慘NAOKI唔會參與, 我做好晒就放響佢書包, 等佢返去領功   

總結下so far say yes to 31/5端午節 gathering既朋友先:-
1. tungtungma814
2. HeiHeiMa (2A1C)
3. sumyinmama(2A1C)不揸車
4. HelenPoPo(定左地點先知識唔識路!)
5. cherriemama (1A1C)揸車
6. 心心 (2A1C)揸車
7. danielboy (2A1C)揸車
8. JJ-mom
9. alanchoi (2A2C)揸車

danielboy
無wor, 我地果班無花甚麼都無

我好羨慕你地母親節咁溫馨, 我無禮物不特止仲嘔血..

一早起身追問naoki咩日子
佢話: 爸爸生日
我: 仲有呢
佢: sunday family day去玩啦
我: 唔係呀, 母咩節呀?
佢: 母親節
我: 母親節你有咩表示呢?
佢: 無架
我: 不如畫支花比我啦 (個心比佢激到彈彈下)
佢: 我唔識畫花架wor
我: 唔得呀, 快d畫呀 (頭上有把火)
佢: 我只識畫圓圈花
我: 圓圈花都好啦
佢終於走去畫, 唔洗5秒畫完走黎送比我
我睇一睇, 果然係得1個大圓圈下面+1楝    我個心簡直滴血

cherriemami
突然間好羨慕你生個女, 女仔果然又細心又會錫mami, 男仔粗心大意又懶散

danielboy
naoki對我呼之則來揮之則去, 唔o錫我架
你點知this week中文主題是菜? 邊度可以睇到?
我問naoki 同學們帶咁多蔬菜返去做咩, 佢話係ms lee帶番屋企煮黎食wor
‹ 上一主題|下一主題