用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 有冇 10 -11 年既 K1J (Kent Rd - PM) 既同學仔呀? ...
go

有冇 10 -11 年既 K1J (Kent Rd - PM) 既同學仔呀? [複製鏈接]

大家 say 過 hi 丫.
   0    0    0    0
3月出世既小魔怪

HIHI,

你好.. 我地既 appointment 係 4:00 呀,

你都好似係 荃灣區既wor.. 會唔會答校車呀? 做埋伴就好啦. hehe

原帖由 bbmami07 於 10-8-17 15:30 發表
hi goofrey 囝囝都係K1J 請問你哋9月1番幾點....我哋番3點鐘....
3月出世既小魔怪

bbmami07 & meme22wong
你地好...meme22wong. 我地同一時間wor... haha

bbmami07, 我地係 愉城上車呀, 你地呢?
3月出世既小魔怪

我地尋日 4:00 果個 section 有12個小朋友呀. 請問其他 section 有幾多呀? 知道就可以計下 k1j 有幾多小朋友 lor.   
:)
3月出世既小魔怪

hihi, meme22wong 你地尋日坐邊呀?

相信你地一定認到我個仔啦.. 係走黎走去果個曳人lor.

原帖由 meme22wong 於 10-8-18 22:56 發表
HI,

你地好.. 我囡囡(0704)既 appointment 係 4:00 呀,住油麻地,會自己接送返學
3月出世既小魔怪

eee...

你係唔係... 當等緊拎書包時, 我個仔坐左你隔離, 搞到你個女扭計果個呀?

我覺得, ms siu 比較"林", 可能控制唔到個場既... 不過, ms yu 同 ms so, 都好 nice.  :)

原帖由 meme22wong 於 10-9-2 23:11 發表
hi goofrey,
我係同開頭企係樹無位座個位mami,你呢?
3月出世既小魔怪

哦..

原帖由 meme22wong 於 10-9-3 23:19 發表
hi goofrey,

我個囡坐第2行中間著白色便服裙,自己坐個個

我都覺得miss siu 比較"林" ,miss yu 同miss so都好nice
3月出世既小魔怪

你好.. :)
3月出世既小魔怪

你地就好啦, 佢肯講你知... 我個大少咩都唔講架.. 我問佢, ms yu 係唔係變魔術呀, 佢答 :唔知呀......

晏d, 我再問佢, 今日係學校有冇唱歌呀, 佢話有, 唱手指歌..
我叫佢教我唱, 佢就話一陣先啦.

之後, 當然冇左件事啦.

原帖由 meme22wong 於 10-9-7 15:09 發表
hi
我個囡都話返得好開心,玩完玩具看完變魔術食完茶點去完V V就放學la。
3月出世既小魔怪

HIHI~

原帖由 SOPHIAWMY0103 於 10-9-8 14:15 發表
各位媽媽你地好呀!
我囝囝都係KIJ叫家樂SHERLOCK- 0708架, 係超級曳嘅小朋友, 家住屯門坐謝太媬母車,, 9月1日係2:00, 第一日返學佢都已經話好開心, 不過問佢玩咩, 佢係話睇STORY BOOK.... mouth:" />  ... 成日亂講... ...
3月出世既小魔怪

HIHI,,

school bus 係冇 seat belt. 不過我見佢咁多年都冇事 ( touch wood), 唔駛擔心啦.

我只係英國文化協會同佢報 playgroup. 仲 search 緊有d咩其他 course 比佢..  share 下.. 可以大家一齊讀. hehe~

原帖由 HugoLui2007 於 10-9-10 15:48 發表
Dear friends,

Any extra-curricular activities recommended?
3月出世既小魔怪

我大少係答校車wor. 出唔到去上堂啦.

如果係星期6, 日都可以.

原帖由 meme22wong 於 10-9-14 22:46 發表
我找到間係太子有外藉老師閒日10-11am,letterland phonics,家長可以係門口部電視睇住佢上堂,遲下去試堂
3月出世既小魔怪

係, miss yu 都有打比我, 同我講我個仔唔係好鐘意食某種餅. 我有問佢我個仔既表現同合唔合群.佢都有答我.

原帖由 HugoLui2007 於 10-9-17 10:04 發表
老師真係好細心, 連阿仔tea time胃口都話我知, 連食剩幾多都話我知, 好留意小朋友嘅情況, 真係放心!

唔知老師打電話俾各位有什麼講呢?

3月出世既小魔怪

Mother    Sophia
Children   Hugo Lui    0607

Mother    Kathy
Children   Anson So   0207

Mother    Priscilla
Children   Kenneth Au  0307
3月出世既小魔怪

知唔知佢地有分組架, 不過唔知分黎做咩?

我知有橙紅, banana, 呢兩組咋
3月出世既小魔怪

有一日, 我個仔食唔哂d 餅餅,

工人ee:  你係唔係唔鐘意食呢個餅,
我個仔:   唔係, 鐘意.. 老師唔比食.
工人ee:  係唔係你食得慢, 所以老師唔比食呀?
我個仔:   係呀

haha... 要守紀律, 好丫.
3月出世既小魔怪

想問下你地小朋友日常作息既時間表.

我個仔之前都係返開上午班, 今年轉下晝, 所有時間表已經亂七八糟. e+有時係7點幾起身, 有時就9點.. 但起左身就唔會再瞓, 12點幾又返學啦

放學返黎都5點幾啦, 食食下飯就眼瞓, 但沖完涼又好精神, 10點幾都唔願瞓, 唔想晚晚都做大龍鳳, 所以請教下你地既時間表.
3月出世既小魔怪

HAHA..

Kenneth 都係... 佢e+係自己企係個厠所前面, 痾viv.(之前佢未夠高, 我教佢坐既). 我問佢邊個教你咁樣痾架, 佢話 miss yu lor.
3月出世既小魔怪

請問有冇係偷城上校車既 Emily 家長係度呀?

我個仔, kenneth, 淨係講得出呢個同學仔個名咋, 而且, 係校巴, 一定如同佢坐, 如果唔係, 會唔開心. haha..

所以, 想相認下, say 聲 hi 咋.    :)
3月出世既小魔怪

我都係唔鐘意佢返下晝, d時間唔好駛, 不過 冇辦法, 而且, 唔想佢 k1, 上晝, k2下晝, k3上晝咁, 咁仲亂.
3月出世既小魔怪
‹ 上一主題|下一主題